Erenler-Cedit Konutları sahiplerini buldu

Büyükşehir`in satışa çıkardığı 320 konuta 322 talep gelince kura çekilişi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Projesi ile modern bir çevreye dönüştüreceği Erenler-Cedit mahallerinin kesiştiği bölgede, birinci etap evlerinin sahipleri belirlendi. Şehir merkezinde yer alması nedeniyle talep arzdan fazla gelirken, en yoğun ilginin gösterildiği C tipi konutlar için cumartesi günü Kent Konut´ta çekiliş yapıldı.

C TİPİ KONUTLAR İÇİN ÇEKİLİŞ
6. Noter Başkatipi Cabir Karahasanoğlu nezaretinde gerçekleştirilen çekiliş öncesi, Kent Konut Genel Müdür Vekili Ahmet Karadağ kuraya katılacak adayları bilgilendirdi. Karadağ, birinci etap içinde yer alan 596 konuttan 276´sının bölgede evi ya da arazisi bulunan hak sahipleri için ayrıldığını, elde kalan konutlara 6 haftalık kampanya sürecinde 320 konut için 322 talep geldiğini anlattı. Karadağ, “3 farklı tipteki dairelerden en yoğun ilgiyi C tipi konutlar gördü. Burada bölgedeki hak sahipleri için ayrılan konutlarla, zemin katlar hariç elimizde 84 konutumuz vardı. Müracaat sayısı ise 133´tü. Evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmayan 99 kişinin başvurusun kabul ettik. Şimdi ise ismi asil ve yedek listede yer alacak başvuru sahiplerini belirleyeceğiz” dedi.

YEDEKLER İÇİN ÖNCELİK
İsmi yedek listede yer alanların B veya D bloklarda yer alan az sayıdaki boş daire için başvurabileceğini, bu konuda onlara öncelik tanıyacaklarını hatırlatan Ahmet Karadağ, banka kredisi kullanacakların 13 Ekim Salı gününe kadar işlemlerini yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti. Karadağ birinci etap bölgesinde yer alan yüzde 80´lik yeşil alana ilave herhangi bir konut ya da sosyal donatı inşa edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Yeşil alanlar hiçbir şekilde daraltılmayacak. Bu konuda tek yetkili zaten siz olacaksınız” açıklamasını yaptı.

“PROJELERİMİZ SÜRECEK”
Genel Müdür Vekili Karadağ, daire çekilişlerini ise inşaatların yükselmeye ve örnek dairenin tamamlanmaya başlamasından sonra gerçekleştireceklerini vurguladı. Konutların kesinlikle 16 ay içinde tamamlanacağı ve hak sahiplerine teslim edileceği konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak güvence verdiklerinin altını çizen Karadağ, “Kocaeli halkı için kaliteli ve hesaplı konut projelerimiz sürecek” dedi.

Yedek listede yer alacakların isimlerini, Burak Şeşenoğlu isimli genç gerçekleştirdi. Asil listede kaldıkları belli olanlar ise sevinçlerini beraber geldikleri aile ve dostlarıyla paylaştı.

KONUTLARIN ÖZELLİKLERİ
Erenler-Cedit Konutları birinci etabında yer alan üç tip konuttan B tipi daireler, brüt 124 metrekare büyüklükte. Peşin fiyatı yüzde 10 indirimle 94 bin 500, taksitli fiyatı ise 105 bin YTL olan daireler, 3-1 odadan oluşuyor.

2+1 odalı, brüt 100 metrekareden oluşan C tipi konutlar peşin 81, 92 metrekarelik D tipi konutlar ise 76 bin YTL.

Tüm daireler için 120 aya kadar taksit yapılabiliyor. Taksitli satışlarda yüzde 20 olan peşinatın yarısı kesin kayıt, yarısı ise konutların tesliminde alınacak. Konutların inşa edileceği ilk 16 ayda ise taksitler yüzde 50 indirimli ödenebilecek. Bu aylardan kalan farklar ise diğer aylara yayılacak.

YEDEK LİSTEYE KALANLAR
Mehmet Keklik, Fettah Özer, Esat Özzaim, Esin Çubukçu, Mustafa Gökbayrak, Selim Taşkın Temizsoy, Kenan Göl, Osman Gözoğlu, Mehmet Tavlı, Nezire Yavuz, Mehmet Öğretmen, Sabahattin Karaca, Mümin Karakaya, Semra Çatmaz, Hakan Gençal.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!