Ereğli-İznik yolu açılıyor

Büyükşehir`e bağlı ekipler, heyelan nedeniyle 10 yıldır kapalı bulunan yolda çalışıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel´den Bursa´ya bağlı İznik ilçesine ulaşım konusunda alternatif bir yol hazırlığında. Heyelan nedeniyle 10 yıldır kapalı bulunan ve İznik´e ulaşımı kısaltan Ereğli-Senaiye yolunu açma çalışmaları başladı.

NELER YAPILIYOR?
Senaiye yolundaki yamaçları iş makineleriyle traşlayan, kimi bölgelerde ise yol genişletme ve zemini sağlamlaştırma çalışmaları yürüten Büyükşehir´e bağlı ekipler, bir iki hafta içinde çalışmaları tamamlayacak. Daha sonraki süreçte ise güzergahın asfaltlanması yer alıyor. 

MUHTAR İLHAN ÇOK MUTLU
Fen İşleri Daire Başkanlığı Makine İkmal Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar başta Senaiye Başkiraz muhtarı Eyüp İlhan olmak üzere, Ereğli-Senaiye güzergahını kullanan tüm köy sakinlerini mutlu ediyor. Heyelan nedeniyle köylere ulaşımda çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten muhtar İlhan, “Tahtalı, Akpınar, Safiye, Sulludere, Osmaniye, Balaban, Çamçukur, Pazarköy ve Ereğli´ye ulaşmak bizim için çok zor oluyordu. Büyükşehir, gerçekten de imdadımıza yetişti. Yolumuz açıldığında yetkililere çok dua edeceğiz” dedi.

GÜZERGAH 10 KM KISALACAK
Karamürsel´den İznik´e ulaşımı sağlayan ana bir güzergah bulunuyor. Ancak Ereğli yolunun açılmasıyla birlikte, yaklaşık 30 km uzunluğundaki İznik yolunun 20 kilometreye kadar düşeceği belirtiliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!