Engelliler gününe özel kutlama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde yapılacak etkinlikleri belirlemek için, engelli derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Engelliler günü ilimizde 1 ve 3 aralık tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

GENİŞ KATILIM
Engellileri topluma kazandırma ve üretken bireyler haline gelmelerini sağlama adına önemli çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Özürlüler Meclisi ile çalışmalarını sürdürüyor. Özürlüler Meclis Başkanı Emine Cebeci başkanlığında yapılan toplantıya Özürlüler Meclisi Genel Sekreteri Cihan Kubilay, Türkiye Sakatlar Derneği Gebze Şubesi Başkanı Oktay Çopkur, Mavi Hilal Vakfı, Mavi Hilal Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ümmü Kumru, Beş Yıldız Gebze Rehabilitasyon Merkezi Çocuk Gelişim Eğitmeni Feriha Çetinkoz, Yıldız Gebze Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Çoğan, Özel İzlenim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hanife Çetin, Spina Bfida Başkanı Ö. Nabi Ulusoy ve Yardımcısı Pervin Öztürk, Görsem Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Bertan ve Sekreter Serpil Canvar, Marmara Depremzede ve Bedensel Engelliler Mali Sekreteri Ayhan Işık, Özel Şefkat Özel Eğitim Okulu Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Soykan, Zihinsel Engelliler İl Temsilcisi Makbule Atalı, Kocaeli Sessizler Derneği Başkanı Nezihi Duman, Kocaeli Sessiz Spor Kulüp Başkanı Şaban Özgür, TSD Kocaeli Şubesi Başkanı Celal Gül ve üye Davut Akçay, Duygun Özel Eğitim Müdürü Oktay Seçer, Kanuni İş Okulu Müdür Yardımcısı İrfan Karabulut, Gebze Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şehnaz Özçam ve öğretmen Esra Günerçin, Ortopedik Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Kaya, Özel Yeni Hayat Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Altuntaş, Kocaeli Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Sinan Özer, Kocaeli Sessizler Derneği Yöneticisi Nevzat Ateş ve İzmit Zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme Derneği Yöneticisi Selma Turan katıldı.

TENİS TURNUVASI YAPILACAK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci, “Amacımız arkadaşlarımızın yaşantısını kolaylaştırıcı çözümler üretmek. Bir çatı altında toplanarak, gücümüzü göstermek” dedi. Özürlüler Meclisi Genel Sekreteri Cihan Kubilay, Engelliler Günü etkinliklerinin sadece 3 Aralık günü değil, 1, 2 ve 3 Aralık tarihlerinde yapılacağını belirterek, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile birlikte 40 bedensel engelli vatandaş için tenis turnuvası düzenleneceğini açıkladı. 3 Aralık günü yürüyüş yolundan Vilayete toplucu yürüyüş yapılacağı ve Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasına da karar verildi.

ANTİKKAPI´DA GECE
Bu arada Özürlüler Meclisi tarafından alınan karar gereği 3 Aralık akşamı Antikkapı´da bütün engellilerin davetli olduğu gece düzenlenecek. Geceye katılmak isteyen engelliler için ilçelerden araçlar kaldırılacak. Engelliler için kompozisyon, şiir ve fotoğraf yarışması da düzenlenmesi hedefleniyor. Dereceye girenlere gecede ödül verilecek.