Engelli halterciler engel tanımıyor

Büyükşehir´in bedensel engelli haltercileri, Ankara´da yeni rekorlara imza attı

Hafta sonu Ankara`da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası`na katılan Büyükşehir Kağıtspor haltercileri, önemli başarılara imza attı. 56 kiloda Turan Mutlu ve 90 kiloda Levent Tutgun, Türkiye ve Avrupa rekorları kırdı.

HEM TÜRKİYE HEM AVRUPA REKORU
Sporun çeşitli branşlarında birçok sporcuyu bünyesinde bulunduran Büyükşehir Kağıtspor Kulübü, engelli sporcularıyla önemli başarılara imza atıyor. Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından hafta sonunda Ankara Hilton Otel`de düzenlenen Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası`na katılan Büyükşehir Kağıtspor`un lisanslı sporcuları Turan Mutlu ve Levent Tutgun, sıkletlerinde hem Türkiye hem de Avrupa rekoru kırdı. Yaklaşık 70 sporcunun katıldığı şampiyonada, 56 kiloda Turan Mutlu, üç denemesinde de başarılı olarak 130 kilo kaldırdı. 90 kiloda yarışan Levent Tutgun da aynı şekilde tüm denemelerinde başarılı oldu ve 155 kilo ile Türkiye ve Avrupa rekoruna adını yazdırmayı başardı.

KUPAYI KANDEMİR`E GETİRDİ
Ankara`da başarılı sonuçlara imza atan milli sporcu Turan Mutlu, başkent dönüşünde ayağının tozuyla Büyükşehir Kağıtspor Kulübü Başkanı Fahrettin Kandemir ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Turan Mutlu, yaptığı dereceler sonrasında aldığı şampiyonluk kupasını başkan Kandemir`e armağan ederken, Kandemir de Mutlu`yu kutlayarak bir çiçek takdim etti. Turan Mutlu`ya ziyaretinde antrenörü Şule Şahbaz ile bayan halter takımının başarılı sporcusu Aylin Daşdelen eşlik etti.

BÜYÜKŞEHİR ENGELLİLERİ BEKLİYOR
Büyükşehir Kağıtsporlu sporcuların aldığı başarılı sonuçlardan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten kulüp başkanı Fahrettin Kandemir, “Engelli sporcularımızın aldığı başarılar ise, bu sevincimizi ikiye katlıyor. Büyükşehir olarak tüm engelli vatandaşlarımıza kapımız açık. Bize müracaat etsinler, yapmak istedikleri spor dalında onlara yardımcı olalım. Her şey azmetmekle oluyor. Turan Mutlu bunun en güzel örneğidir. Turan kardeşimizi bu başarısından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

GÜNEY KORE`YE GİDECEKLER
Bu yarışmanın ardından dereceye giren sporcular arasında yapılan seçme sonucunda Büyükşehirli sporcular Turan Mutlu ve Levent Tutgun, 1-12 Mayıs 2006 tarihleri arasında Güney Kore`de yapılacak olan Dünya Şampiyonası`nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Bu şampiyonaya kadar çalışmalarına Büyükşehir`in Gölcük Gözlementepe`deki spor salonunda devam edeceğini belirten Turan Mutlu, Güney Kore`de ülkemizin ve ilimizin adını en iyi şekilde duyurmak için çalışacağını belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!