Endüstriyel atıklara Plazma teknolojisi

Başkan Vekili Şeker, İZAYDAŞ için Japonya´da incelemelerde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Japonya`dan çantasında yeni proje ile geri döndü. Miabara kentinde bir atık yakma tesisini gezen Başkan Vekili Şeker, burada kullanılan plazma teknolojisine büyük ilgi gösterdi. Endüstriyel atıkların bertarafını çevreye zarar vermeden sağlayan söz konusu teknolojiyi, İZAYDAŞ`ta da uygulamak için kolları sıvayan Başkan Vekili Şeker, plazma teknolojisinin yap-işlet modeli ile hayata geçirilebileceğini söyledi.

BACASIZ TEKNOLOJİ

Amerikan, Japon ve Türk Firmalarının ortak girişimi ile geliştirilen plazma teknolojisi bacasız olması nedeniyle çevre ile dost bir özelliğe sahip bulunuyor. Teknoloji sayesinde yakılan endüstriyel atıkların artığı da, parke ve bordür imalatında kullanılabiliyor.

TOKYO AKM TEMASLARI

Başkan Vekili Şeker ziyareti sırasında ayrıca başkent Tokyo`ya da uğrayarak Japonya Afet Koordinasyon Merkezi`nde çeşitli incelemelerde bulundu. Japonya`nın Tokyo dahil 47 eyaletindeki olası tüm doğal ya da kaza afetlerine müdahale konusundaki başarıları ile tanınan merkezi ziyaret eden Şeker, söz konusu müdahale teknikleri ve halkın bilgilendirilmesi gibi konularda bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmelerde merkez ile Büyükşehir Belediyesi birimleri arasında iş birliği yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

BÜYÜKŞEHİR HEYETİ

Başkan Vekili Şeker`in yaklaşık bir hafta süren Japonya ziyaretine İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Necmi Kahraman, İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün ve teknik personelden oluşan bir heyet eşlik etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!