Ellerinin hamuru ile KO-MEK...

Erkek öğrenciler yemek kurslarına büyük ilgi gösteriyor

Ellerinin hamuru ile KO-MEK mutfağındalar

KO-MEK Mehmetalipaşa kurs merkezinde verilen yemek kurslarına erkek öğrenciler adeta akın etti. Yaşlı, genç birçok erkek kursiyer haftanın iki günü Mehmetalipaşa kurs merkezine gelerek Türk mutfağının inceliklerini öğreniyor.

HANIMLAR BEYLERE YOL AÇIN
KO-MEK Mehmetalipaşa kurs merkezinde Türk Mutfağı branşında yemek yapmayı öğrenen kursiyerler mutfakta kadın görmeye alışkın olanları şaşırtıyor.Osmanlıdan günümüze Türk mutfağının birbirinden leziz yemek çeşitlerini usta öğreti Nurşen Kıraç´tan öğrenen kursiyerler, artık istedikleri yemek çeşitlerini yapabilecek konuma geldi. Usta öğretici Kıraç, erkek kursiyerlerin dersleri dikkatle dinlediklerini en az hanımlar kadar da marifetli olduklarını söyledi.

TÜRK MUTFAĞINDA 55 YAŞINDA ERKEK KURSİYER
İzmit merkezde oturan 55 yaşındaki Mehmet Seviş de yemek kursiyerlerinden sadece biri. Petkim´ den emekli olan Mehmet Bey  KO-MEK´in hayatına renk kattığını söyledi. Mehmet Seviş, “Emekli olduğum için bir köşe de öylece oturacağımı sanıyordum ancak KO-MEK´in özellikle de yemek kurslarını duyunca çok heyecanlandım. Burada bir yandan yemek yapmayı öğrenirken bir yandan da vaktimi anlamlı bir şekilde geçirebiliyorum” dedi.

AMERİKAYA GİTMEDEN ÖNCE 
Türk Mutfağı branşında yemek yapmayı öğrenen bir başka erkek kursiyer ise 21 yaşındaki Kadir Küçükaydın. Sapanca Meslek Yüksek Okulu Turizm Otel İşletmeciliği ikinci sınıf öğrencisi olan Küçükaydın önümüzdeki yaz bir eğitim programı çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri´ne gidecek. Küçükaydın, “KO-MEK´te zengin Türk mutfağı konusunda eğitim alıyorum. Kültürümüzün önemli bir parçası olan Türk yemeklerini oraya gittiğimde sergileyebileceğim. Böylece ülke tanıtımına küçük de olsa ben de katkı sağlamış olacağım” dedi.

BORSACI KURSİYER
KO-MEK Mehmetalipaşa kurs merkezinde Türk Mutfağı branşına devam eden erkek kursiyerlerden Yılmaz Aktaş ise yemek pişirmenin yanı sıra sofra düzeni, görgü kuralları, peçete katlama gibi teknikleri de öğrendiklerini söyledi. Finans sektöründe çalışan Aktaş, boş zamanını değerlendirmek için geldiği kurstan çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!