“Elektrik hatları yer altına inecek”

Bakan Güler´den alt yapı çalışmalarına önemli katkı

Kocaeli`nin yıllanmış alt yapı sorunlarına karşı adeta savaş açan Büyükşehir Belediyesi`nin kararlı tutumuna hükümetten de destek geldi. 29.03.2006 Çarşamba akşamı ilimize gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, havai hatların yer altına alınması ile ilgili başlatılan çalışmalara katkı sağlayacaklarını, iki yıl içinde Kocaeli`ndeki hatların yüzde 70`inin yer altına alınacağını söyledi.

SORU CEVAP BÖLÜMÜNDE

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Kocaeli Şubesince düzenlenen “Bölgemizde ve Ülkemizde Enerji Sorunları, Çözüm Önerileri” başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Bakan Güler, özetle Türkiye`nin bir enerji koridoru olacağını söyledi. Toplantının ardından geçilen soru cevap bölümünde elektrik hatlarının yer altına alınması konusuna değinen Bakan Güler, önce modern kentlerde alt yapının ortak çalışmalarla yürütüldüğüne vurgu yaptı.

“YÜZDE 70`İ İKİ YILDA”

Güler daha sonra Büyükşehir Belediyesi`nin Gebze ve İzmit merkezi için gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarında enerji hatlarının yer altına alınması için ödenek ayırdıklarını hatırlattı. İki yıl içinde Kocaeli`ndeki kabloların yüzde 70`inin yer altına alınacağını kaydeden Bakan Güler, “Yalnız yollarımız yaz boz tahtası olmasın. Bu işlemi alt yapısı biten yollarda gerçekleştirelim. Yeni kabloların değişmesini istemeyin” şeklinde konuştu.

AYKOME`NİN HIZI

Bilindiği gibi havai hatların yer altına alınması görevi SEDAŞ kurumuna ait. Ancak ilimizin alt yapı ile ilgili tüm sorumluluğunu üzerinde bulunduran ve koordinatör görevi yapan AYKOME, alt yapı çalışması sırasında önüne çıkan havai hatlarla ilgili olarak yetkisini kullanıyor. Havai hatları gerektiği şekilde yer altına alan AYKOME, bu işi daha sonra SEDAŞ`a fatura ediyor.

Geçtiğimiz günlerde konuyu üst kurul toplantısına taşıyan AYKOME, bundan böyle 14,5 metre ve üzerinde yollar ile ana arterlerde kesinlikle havai hat yapılamayacağı kararını alarak ciddiyetini bir kez daha ortaya koymuştu. 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!