Eğitim seminerleri 2005`te de sürecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği hizmet içi eğitim seminerleri sürüyor.

Bu yılın son semineri, dün Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi. “Zaman Yönetimi ve Motivasyon” konulu seminerin konuşmacısı, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gül oldu.

HER AY BİR SEMİNER
Başlangıç kısmına Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman`ın da katıldığı seminerin açılış konuşmasını, Büyükşehir Belediyesi Personel Eğitim Şube Müdürü İsa Solakoğlu yaptı. 2005 yılı itibariyle her ay bir seminer düzenleyeceklerini belirten Solakoğlu, “Önümüzdeki yıl hem belediyemiz bünyesinde hem de il dışında seminer düzenleyeceğiz. Amacımız personelimizi daha verimli hale getirmek” diye konuştu.

BİREYİ HAREKETE GEÇİRİR
Daha sonra söz alan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gül ise insanların davranışlarının altında çeşitli nedenler yattığını, bireyin ihtiyaçlarını tatmin ettiği oranda mutlu olacağını söyledi. “Liderlik vasfına sahip kişinin açık iletişime, ikna yöntemine ve bilinçsel davranışlarına sahip olması gerekir” diyen Gül, motivasyonun faydalarını şu şekilde sıraladı: “Bireyi harekete geçirir, eylem yapmaya yöneltir, uyumlaştırır, örgütler, arkadaşlarıyla iyi ilişki kurmasını sağlar.”
 
SU İÇTİRMEK İÇİN
İşletme içinde bireyi harekete geçirici faktörler bulunduğunu kaydeden Gül, harekete geçen bireyin işletmeyi daha fazla başarıya ulaştıracağını vurguladı. Gül, bir çalışma ortamında doyum artıran ve azaltan noktaların bulunduğunu da dile getirerek, “Bireyde yeni bir ihtiyaç yoksa, var olan yapısına devam eder. Yoksa bireye su içtirmek için susatmak gerekir” ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!