Dünya sosyologları Kocaeli´nde buluşacak

Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü 125 sosyal bilimciyi ilimizde bir araya getirecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi uluslar arası düzeyde gerçekleştirdiği akademik çalışmalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Türk Dünyası Sosyologlarını bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 17 ülkeden 125 akademisyeni “SSCB Sonrası Orta Asya Türk Cumhuriyetleri´nde Sosyal, Siyasal ve Ekonomik Değişim” konulu 1. Uluslar arası Sosyal Bilimciler Kongresinde buluşturacak.

TANITIM TOPLANTISI PAZARTESİ
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), TÜBİTAK ve Kocaeli Üniversitesinin işbirliği ile düzenlenen kongre, 18-21 Eylül tarihleri arasında Kocaeli´nde gerçekleştirilecek.

Kongrenin tanıtımı için 28 Ağustos Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Odası´nda 11.00´de bir basın toplantısı düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Uluslar arası İlişkiler ve AR-GE Koordinasyondan Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan, KOÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bekir Günay´ın ortaklaşa düzenleyeceği basın toplantısında kongre ile ilgili bilgi verilecek

İRAN VE ABD´DEN TEMSİLCİLER
Bu arada İran ve Amerika Birleşik Devletleri´nden de sosyal bilimcilerin kongreye katılacak olması, akademik ortama hareket kazandıracak. Yıllardır uluslar arası ve siyasal arenada yaşadıkları çekişme ile tanınan iki ülke temsilcisinin yapacağı tartışmaların, kongrenin seyrine yön vermesi bekleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!