DSİ Yuvacık sorununu markaja aldı

İstanbul`un su derdini bitiren DSİ Genel Müdürü Eroğlu, Kocaeli`nin su sorununu incelemeye geliyor

İstanbul´da yaşanan su sorununu bitiren DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yuvacık Barajı´nda yaşanan sorunu yerinde görmek üzere teknik bir heyetle yarın Kocaeli´ne geliyor. Eroğlu, teknik heyetle birlikte Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettikten sonra, barajda incelemelerde bulunarak, kurmayları ile durum değerlendirmesi yapacak.

EK KAYNAKLAR DEVREDE
DSİ mühendislerinin “Barajın su kaynakları yılda 142 milyon metreküp su üretmeye yetmez” raporuna rağmen, yılda 142 milyon metreküp su satın alma garantisi ile kurulan Yuvacık Barajı, bu yıl sadece 112 milyon metreküp su verebildi. Kaynakların yetersiz olması ve havaların yağışsız gitmesi yüzünden Yuvacık Barajı´nda su kalmadı. Büyükşehir Belediyesi, kenti susuz bırakmamak için İstanbul´dan su almaya başlayıp, 6 ayrı yerden kaynak sularını devreye sokunca, durumu Hazine´ye bildirerek, yapılan masrafların şirkete ödenen paradan kesilmesini istedi. Şirket ise, masraf ödemeyi kabul etmedi.

BARAJ KAYNAĞI İNCELENECEK
Barajı işleten şirketin “mücbir sebep” olarak gösterdiği fakat adını koyamadığı olay nedeniyle suyun bittiğini izaha çalışması, çözüme kavuşmadı. İlimizde yaşanan ve ülke genelinde yankı bulan olay üzerine DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Eroğlu ve ekibi konuyu yerinde incelemek üzere harekete geçti. Bu konuda uzman olan ve İstanbul´da 1994-2000 yılları arasında yaptığı çalışma ile su sorununu kökünden çözen Eroğlu, Yuvacık Barajı´nın kaynakları ve kapasitesini yerinde görecek. Yapılan inceleme sonunda, DSİ Genel Müdürlüğü konuyla ilgili hazırlayacağı raporu Hazine´ye gönderecek. Yapılacak çalışma ile Yuvacık Barajı´nda sorunun su kaynağı, teknik veya işletme nedeninden mi sorun yaşadığı belirlenecek. Ayrıca şirketin ortaya attığı “mücbir sebep” in ne olduğu da araştırılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!