Doğa gezileri Yalova`dan başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TEMA Vakfı Kocaeli Temsilciliği tarafından organize edilen doğa gezilerinin ilki dün Yalova`dan start aldı.

Havanın soğuk olmasına rağmen Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve birçok vatandaş geziye büyük ilgi gösterdi.

GEZİYE YOĞUN İLGİ
Yalova Karaca Arboretum ve Termal`de düzenlenen geziye katılanlar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından iki otobüs tahsis edildi. Geziye, Gölcük`lü vatandaşların da ilgi göstermesi nedeniyle her iki otobüs tamamen doldu.
Geziye Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Devlet Hastanesi Başhekimi Şefik Postalcıoğlu, Sağlık İşleri Daire Başkanı Turgut Şahinöz, Özel Kalem Müdürü Veysel Özkaraaslan, Yerel Gündem 21 Koordinatörü Süleyman Durak, Tema Vakfı Kocaeli Gönüllü Temsilcisi Nermin Tol, TEMA Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Tol, Gölcük Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Sedat Yücel, KOÜ Öğrenci Temsilcisi Görkem Levent ve çok sayıda TEMA Vakfı üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

GEZİ HEYETİNİ TOPRAK DEDE KARŞILADI
Yaklaşık 1 saat süren yolculuğun ardından gezi heyeti Karaca Arboretum Ağaç Müzesine ulaştı. TEMA Vakfı Mütevelliler Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca tarafından karşılanan heyet, Termal Yolu üzerinde vakfa bağışlanan 135 dönümlük arazi üzerinde bulunan ağaç müzesine götürüldü. Değişik ağaçlardan oluşan ağaç müzesini gezme fırsatı bulan heyetin, birbirinden güzel ağaç topluluğu karşısında son derece etkilendiği gözlendi. 

21 BİN ÇEŞİT AĞAÇ
21 bin çeşit ağacın bulunduğu alanı saatlerce gezen heyet, buradan termale geçti. Doğayı tanımak adına yapılan bu gezinin son derece önemli olduğunu vurgulayan TEMA Vakfı Kocaeli Gönüllü Temsilcisi Nermin Tol, “Gençliğin eğitilmesi ve doğayı tanıması için önemli bir projeye yardımcı olan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.
TEMA Vakfı tarafından her hafta sonu yapılması programlanan geziler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`nin değişik bölgelerinde ikamet eden vatandaşlar için otobüs tahsis edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!