Dizeler “su”da anlam buldu

İSU`nun 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle tüm ilçelerde düzenlediği şiir dinletilerinin finali,20.03.2006 Pazartesi günü İzmit`te yapıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi`ndeki final etkinliğine katılan ünlü şairler, muhteşem performanslarıyla yine büyük ilgi çekti.

“AKVARYUM GİBİ OLACAK”
İSU Genel Müdürü İlhan Bayram`ın yaptığı açılış konuşması ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, suyun önemine vurgu yaptı, “Susuz yaşamamız imkansız. Suyun olmadığı yerde hayat yoktur. Suyun olduğu yerde şiir vardır, sevgi vardır, barış vardır, hayat vardır. Kullandığımız suların arıtılmadan gelişi güzel bırakılması da doğru değildir. Bu nedenle İSU olarak arıtma tesislerimizi devreye sokarak, Körfezimizi bir akvaryum gibi yapacağız” dedi.

“SUYA VE ŞİİRE SAHİP ÇIKIN”
Konuşmasında su kaçaklarına da değinen Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak su kaçaklarının önüne henüz istediğimiz oranda geçemedik. Yüzde 60 civarında su kaçağımız var. Bunlar alt yapı eksikliklerinden kaynaklanıyor. Bir kısmı borulardan sızarak yerin altına giderken bir kısmı da kaçak kullanılıyor. Şebekeleri yenileyerek bu sorunların önüne geçeceğiz. Su kaçaklarını en aza kadar indireceğiz” şeklinde konuştu. Son olarak gençlerin suya ve şiire sahip çıkmalarını isteyen Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasını “su gibi aziz olun” diyerek noktaladı.

ALKIŞ YAĞMURU
Başkan Karaosmanoğlu`nun ardından ilimizin tanınmış şair ve yazarları Mustafa Küpçü, Ruhan Odabaş, Ruşen Hakkı, hemen ardından da etkinliklere katılan ünlü isimler Nihat Nikerel, Bedirhan Gökçe, Ahmet Selçuk İlkan ve Ayşe Egesoy sahne aldı. Birbirinden güzel şiirleri büyük bir ustalıkla seslendiren sanatçılar, her eser sonunda alkış yağmuruna tutuldu.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Dünya Su Günü Etkinlikleri nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenler ise ödüllerini, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun elinden aldı. Dereceye giren öğrencilerin okul, eser ve şahıs isimleri şöyle:

İLK ÜÇ

1-Meryem Asiye Banabak (Atılım Anadolu Lisesi) Su Elini Çekmeden

2-Başak Helvacı (16 Mart Anadolu Öğretmen Lisesi) Susmayalım, Susamayalım

3-Aslıhan Sarman (Atılım Anadolu Lisesi) Bir Yudum Can

MANSİYONLAR

1-Cansu Boztaş (İzmit Anadolu Meslek Lisesi) Minik Su Damlası

2-Rukiye Polat (İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi) Ganimet mi Emanet mi

3-Uğur Akyüz (İzmit Başöğretmen Lisesi) Hayatın Anlamı

Hatice Özfidan (İzmit İmam Hatip Lisesi) Bir Yudum Su.