Dilipak: “Anadolu altın rezervleri ile dolu”

Büyükşehir Belediyesi´nin Ramazan etkinliklerine katılan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerinde dördüncü akşam da geride kaldı. Doğu Kışla`da kurulan dev çadırda iftar programının ardından Çocuk Tiyatrosu sahne alırken, İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonu`nda ise gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak bir konferans verdi.

ENGİN NOYAN İLERİ BİR TARİHTE
Ramazan Çadırı`nda lunaparkın da kurulması ve Minnoş Abla Çocuk Tiyatrosu`nun her akşam farklı oyunlar sergilemesi, çocuklu ailelerin Ramazan çadırına olan ilgiyi gün geçtikte artırıyor. Önceki akşam Çocuk Tiyatrosu başlığı altında gerçekleştirilen Hacivat-Karagöz ve Meddah yine büyük ilgi gördü. Ünlü yazar ve sanatçı Engin Noyan`ın “Kur`an`la Yaşamak, Kur`an`ı Yaşamak” konulu sohbeti ise yazarın İstanbul trafiğine takılması nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendi.

“AMERİKA`NIN YANINDA OLMAZSAK...”
İlim Yayma Cemiyeti`nin organizasyonuyla İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonu`ndaki yerini alan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ise “Türkiye`nin Dünya Konjonktüründeki Yeri” konulu bir konferans verdi. Konuşmasına İslam coğrafyasının işgal altında oluğunu ifade ederek başlayan Dilipak, Ortadoğu`daki son gelişmeleri değerlendirdi: “Yakın zamanda Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa yıkılabilir. Yakın gelecekte Amerika, Suriye`yi de işgal edecek. Türkiye, Amerika`nın bu işgal hareketinde yanında olursa Anadolu`da yerleşip bizim bölgenin denetimini yapacak. Eğer yanında olmazsak Türkiye`yi bölmek için uğraşacak.”

“GÜMÜŞHANE`DEN ANTALYA`YA”
Dilipak, dünya nüfusunun 5 milyar olduğunu, bu nüfusun gelirinin yarısının Amerika`daki 300 aileye ait olduğunu söyleyerek gelir dağılımındaki dengesizliğe dikkat çekti. Türkiye`nin zengin kaynaklara sahip olduğunu da dile getiren Dilipak, “Türkiye, Gümüşhane`den Antalya`ya kadar altın rezervleri ile dolu. Allah böyle bir coğrafyada yaşamayı bize nasip etmiş. Anadolu peygamberlerin yaşadığı kutsal bir coğrafya. Bu coğrafyanın kıymetini çok iyi bilelim” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!