Dev Kongre Merkezi şekilleniyor

Sekapark’ta inşa edilen Kongre Merkezi organizasyonların vazgeçilmez mekânı olacak

Dev Kongre Merkezi şekilleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark’ta inşa edilen tam donanımlı kongre merkezinin çalışmalarını sürdürüyor. Eski metal fabrikası alanında kurulan kongre merkezi, fabrika yapısında gerçekleştirilen yenilik çalışmasıyla modern bir hale getiriliyor. İçindeki pek çok salonla organizasyon ve toplantıların vazgeçilmez mekânı olacak olan kongre merkezi nikah töreni gibi özel günlerde de kullanılabilecek. Kongre merkezi tamamlandığında Sekapark bir ve ikinci etabı birleştirerek bir bütün haline getirecek.   

TÜM BLOKLARDA ÇALIŞMA
Proje çalışmaları devam eden yapının üç bloğunda uygulamalar sürüyor.  
A Blok betonarme imalatları, kolon ve kiriş çalışmaları devam ediyor. A Blokta ayrıca perde izolasyonu yapılıyor. A, B ve C blok gazbeton duvar imalatları devam ediliyor. B Blokta ise çelik güçlendirme imalatları yapılıyor. C Blokta da cephe çelik montajı devam ederken yağmursuyu hatları montajı ve elektrik imalatları gerçekleştiriliyor.

GENİŞ İÇ HACİM
36 dönüm alan üzerinde inşa edilen kongre merkezi üç bloktan oluşuyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı ise 11 bin 700 metrekare olacak. Büyük kongre salonu bu iki blokta yer alacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare toplam inşaat alanı da 4 bin metrekare olacak. 

BİN 300 KİŞİLİK ANA SALON
Projede bin 300 kişilik ana kongre salonu, fuaye ve sergi salonları olacak. Merkezde 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri bulunacak.  

KOLAY ULAŞIM
Mannesman fabrikasının kongre merkezine dönüştürülmesiyle Sekapark bir bütün haline geliyor. Proje tamamlandığında kongre merkezine tramvay, yaya ve taşıtla ulaşım sağlanabilecek. Peyzaj düzenlemeleri proje de açık otopark da bulunacak. Kongre merkezinin Sekapark’ta zengin bir alan ortaya çıkaracak.
 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!