Dev çadırın direkleri geldi

Büyükşehir Belediyesi´nin Ramazan çadırı önümüzdeki hafta kurulmuş olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl Doğu Kışla`da gerçekleştireceği Ramazan etkinlikleri için çadır kurulmasına başlandı. 7.5 dönüm arazi üzerine kurulacak olan dev çadırı, 5 büyük ve 30 küçük kazık ayakta tutacak.

VİNÇLERLE İNDİRİLDİ
En son İstanbul`da, Formula 1 pisti yakınında kurulan dev çadırın kazıkları, vinçlerle alana indirildi. Kazıkların dikileceği yerleri belirleyen yetkililer, birkaç gün içinde iskeleti hazırlayacak ve ardından da üzerini kapatacak. Çadırın ebatları, 50x150 metre, yani yaklaşık iki futbol sahası büyüklüğünde olacak.

GÜNDE 2 BİN 500 KİŞİYE İFTAR
Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan program ve etkinliklerini gerçekleştireceği dev çadırın içinde, ayrıca her gün 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verilecek, Türk evleri motifli ürün satış standları, kitap standları, oyun parkı ve kafeler yer alacak.