Dev çadıra rekor katılım

Doğu Kışla Ramazan Çadırı´nda bir akşamda 2 bin 500 kişi yemek yedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Doğu Kışla`da kurduğu dev Ramazan Çadırı büyük ilgi görmeye başladı. Önceki akşam iftar yemeğine katılımın 2 bin 500 kişiye ulaşması sonucu, izdiham yaşanmaması için yemek dağıtımı üç ayrı noktadan gerçekleştirildi.

KATILIM REKOR DÜZEYDE
Bir akşamda 2 bin 500 kişiye yemek verilecek şekilde kurulan dev çadır, önceki akşam rekor seviyede katılımla iftarı geçirdi. Ramazan`ın 3. akşamında iftarını dev çadırda açanlara domates çorbası, tavuk, makarna ve elma ikram edildi. İftar sonrası Büyükşehir Belediyesi Minnoş Abla Çocuk Tiyatrosu, çocuk eğlence oyunları ile iftar çadırına gelen çocukları eğlendirdi. Çocuk tiyatrosundan sonra Prof. Dr. Cevat Babuna “Kainatın yaradılışı ve düzeni” konulu konferans verdi.

“YASİN SÜRESİ KURAN`IN KALBİDİR”
Yemek öncesi çadırın büyüklüğü karşısında şaşkına dönen Prof. Babuna, ilk kez bu büyüklükte bir çadır gördüğünü ifade ederek, “Bu olay Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin hizmetlerinin büyüklüğünü ifade ediyor” dedi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Babuna “İnsanoğlu kâinatın yaradılışını bu güne kadar hep merak etmiştir. 20. yy son yarısına kadar bilim adamları kâinatın sabit olduğuna inanmış ve sabit olan şeyin başı ve sonunun olmadığından dolayı yaratıcının da olmadığına inanmışlar. Bu inanış ateizmin yaygınlaşmasına sebep olmuştur. Ancak yirminci yüzyılın ikinci yarısında gelişmiş teleskoplar sayesinde kâinatın sabit olmadığı bilim adamları tarafından keşfedilmiş olup güneşin kendi ekseninde hareket ettiği tespit edildi. Bilimin ancak 20. yy. ikinci yarısında kâinatın hareketini tespit etmesine rağmen Kuran-ı Kerim`in kalbi olan Yasin süresinin birçok ayetinde 1400 yıl önce bildirildi” dedi.

Konferans sonunda Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Said Karaçorlu, Babuna`ya plaket ve çiçek verdi.

DEV ÇADIRDA LUNAPARK
Büyükşehir Belediyesinin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Doğu Kışlada kurduğu dev çadırda her geçen gün etkinlikler aratarak devam ediyor. 3. akşam kitap reyonları, lunapark ve kafeterya hizmete açıldı. Çadırda aynı anda hem alışveriş yapıp, hem konferans dinleyip, hem eğlenme imkanı bulabiliyorsunuz.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!