Dev çadır çocuk sesleriyle çınlıyor

Her akşam gerçekleştirilen çocuk eğlenceleri büyük ilgi görüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl Doğu Kışla`da kurduğu dev çadırdaki iftar ve Ramazan etkinlerinde bir hafta geride kalırken, çadırın en önemli konukları olan çocuklar kendileri için hazırlanan etkinliklerde doyasıya eğlenmeye devam ediyor.

HER GÜN BİR EĞLENCE
Ramazan Çadırı`nı, iftar yemeklerinin yanı sıra Ramazan ayına uygun olarak kaynaşma, dayanışma, eğlence ve kültür merkezi haline getiren Büyükşehir Belediyesi`nin en önemli konuklarını çocuklar oluşturuyor. Dev çadırı her gün çocuk sesleriyle çınlıyor. İftarın hemen ardından her akşam mutlaka çocuklara yönelik bir eğlence programı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, geriye kalan 22 gün boyunca da bunu devam ettirecek.

DOYASIYA EĞLENİYORLAR
Çocukların öğrenme ve pedagojik gelişiminin eğlenirken en üst düzeye çıktığından hareket eden Büyükşehir Belediyesi, bu nedenle çadırdaki çocuk eğlencelerinde profesyonel bir tiyatro grubuyla çalışıyor. Dilek Özçetin`in kuruculuğunu ve yönetmenliğini yaptığı Diloş Abla Çocuk Tiyatrosu her akşam minik izleyenlerini sergilediği birbirinden güzel ve eğitici skeçlerle eğlendiriyor. Diloş Abla Tiyatrosu her akşam adam olacak çocuk, balon şişirme, tersini yap, folklor, sihirbaz, dart oyunu- mumyalama, kostüm giydirme, Aşukla-Maşuk, canlı müzik, sandalye kapma, tiyatro-Ütopya gibi eğlencelerden biri ya da bir kaçıyla minik seyircisinin karşısına çıkıyor.

 

HACİVAT ve KARAGÖZ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu çocuk oyunlarının yanı sıra miniklerin geleneksel Türk tiyatrosunu tanımaları için de Hacivat Karagöz ile Ortaoyunu Meddah`ı çadıra taşıdı. Çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlenen, özellikle Hacivat ve Karagöz oyunu çadırın en büyük eğlencesi haline geldi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!