Dersimiz: Depremi tanımak

Büyükşehir´in okullara yönelik deprem eğitimi devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ilköğretim okullarına yönelik deprem eğitimi sürüyor. Yahya Kaptan 23 Nisan İlköğretim Okulu`ndan start alan eğitim programlarına, hafta içinde Gündoğdu Kalıcı Konutları`nda bulunan 30 Ağustos ve Santral mevkiinde bulunan 28 Haziran İlköğretim Okulları ile devam edildi.

CD VE KİTAPÇIK
Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen eğitim sayesinde öğrenciler, depremden korkmak ve ne zaman olacağını sormak yerine bu doğa olayı ile nasıl yaşamaları gerektiği konusunu detaylı bir şekilde öğrenme imkanı buldu. Hazırlanan deprem CD`si öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlenirken, sunumun ardından öğrencilere Büyükşehir Belediyesi`nce hazırlanan Deprem Tedbirleri ve Teknik Bilgiler kitapçığı dağıtıldı.

TÜM OKULLARA GİDİLECEK
Deprem CD`sinin bir kopyası da okul yönetimlerine verilirken, Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, deprem eğitimlerine ara vermeden devam edeceklerini, yakında köy okullarına gideceklerini söyledi.