Derince`ye tünel geçiş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe ve belde ziyaretlerini sürdürüyor.

Önceki gün başkan danışmanı Ömer Polat, ile birlikte Derince`ye giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun ilk durağı Derince Belediyesi oldu. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Başkan Yardımcıları Doğan Yıldırım, Necdet Deniz, Nurettin Işık ve Kemal Akyürek ile Fen İşleri Müdürü Ali Alpaslan tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, Bulut`un makamında harita üzerinde projeler hakkında Derince ilçesi ile ilgili bilgiler aldı.

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut,  2005 yılı içinde D-100 Karayolu üzerine tünel geçiş yapmayı öncelikle proje olarak gündeme alınması gerektiğini belirterek, “Derince`nin kuzeyi ile güneyini bu tünel geçiş projemizle birbirine bağlayacağız. D-100 Karayolu üzerinde Derince Geçit mevki ile eski liman yolu arasında kalan kısımda 500 metre uzunluğunda yapacağımız tünel geçiş ile Derince`nin en önemli sorunu çözeceğiz” dedi. Tünel geçiş ile ilgili projeleri büyük bir heyecan ile Karaosmanoğlu`na aktaran Bulut, bu konuda Karaosmanoğlu`dan da destek sözü aldı.

Derince Belediye Başkanı Bulut, Derince için en önemli ikinci projesini de 20 metre genişliğinde alternatif cadde olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin kentsel dönüşüm projesi kapsamı içine de giren bu alternatif 20 metre genişliğindeki caddemizi doğu-batı istikametinde ve D-100 ile Otoban arasında yapacağız. Derince`nin en büyük ve en geniş caddesi olacak olan bu cadde aynı zamanda batıda Körfez ilçesi ile doğuda Şirintepe üzerinden İzmit`e kadar servis yolu olarak kullanılacak. 20 metre genişliğindeki yolumuz üzerinde 150 adet bina, 270 adet daire ve işyeri ile 273 adet küçük parseller mevcut. 20 metrelik cadde, sadece Derincemizin değil, Körfez ve İzmit`in de trafik konusunda derin nefes almasını sağlayacağı gibi, kentsel dönüşüm projesi özelliği de taşımaktadır. Büyükşehir Belediyemizden 20 metrelik cadde üzerinde kalan ve tespitini yaptığımız alanların kamulaştırması konusunda destek istiyorum” dedi.

Projeyi gören ve detaylı bilgiler alan Karaosmanoğlu, projenin gerçekleştirilmesi için belirlenen hedefler doğrultusunda programa alınmasını istedi. Bulut, Sahil Projesi kapsamında yapmak istediği yatırımlar konusunda da bilgiler verirken, özellikle sahilde çocukları yönelik olarak cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak alternatifli mekanlar için hazırlattığı projeleri de Karaosmanoğlu`na detaylı bir şekilde anlattı. Derince Belediye Başkanı Bulut, Derince`nin içinden 5 tane dere geçtiğini ve bu derelerin mutlaka ıslah edilmesi gerektiğinin altını çizerek, derelerin ıslah edilmesi konusunda başlattığı çalışmalara destek istedi. Bulut, D-100 kenarında ticaret yapan, oduncu, kömürcü, tüpçü gibi şehir girişinde çirkin görüntü sağlayan mekanları D-100 dışına taşımakta kararlı olduğunu  bu konuda da yer ve denetim konusunda büyükşehir belediyesinden destek istedi. Bulut, Çenesuyu Projesi ile ilgili düşüncelerini de aktararak, Çenesuyunu çok daha iyi pazarlanması gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve beraberindeki heyet daha sonra, projeleri yerinde görmek amacıyla Derince turu yaptı. Karaosmanoğlu, derince içinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Karaosmanoğlu, Derince`de vatandaşlarla da sohbet edip, birlikte iftar yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!