Derince Toylar Yolu asfaltlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köy yollarına verdiği değeri her fırsatta ortaya koyuyor. Geçen yıl 2 bin km köy yolunda asfalt yama çalışması gerçekleştiren Büyükşehir, bu yıl ilk büyük çalışmasını Derince Toylar yolunda yapacak.

15 KM UZUNLUĞUNDA
Çınarlı`dan Derince`nin köylerine ulaşımda önemli bir arter olan Toylar yolu baştan sona asfaltlanacak. Nene Hatun İlköğretim Okulu`ndan Eski İstanbul Yolu`na bağlanan 15 km uzunluğunda 10 metre genişliğindeki yolda yapılacak çalışmalarla ilgili olarak, dün (pazartesi) Büyükşehir Belediyesi`nde ihaleye çıkıldı.

6 AYDA TAMAM
Toplam 7 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi Rota İnşaat 3 milyon 456 bin 672 YTL ile verirken, en yüksek teklif ise 4 milyon 581 bin 563 YTL ile Dünyalar Asfalt`tan geldi. Muhammen bedeli 5 milyon 570 bin YTL olarak belirlenen Derince Toylar yolunun yapımı, müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 6 ay içinde tamamlanacak. Çalışmalar Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek.

FİRMALAR TEKLİFLERİ
Rota İnşaat 3 milyon 456 bin YTL