Derbent´te pazar yeri çilesi bitti

Büyükşehir beldeye geniş bir kapalı pazar yeri inşa etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Büyük Derbent`in pazar yeri sorununu çözüme kavuşturdu. Daha önce yaz kış türlü sıkıntılar çeken pazarcılar ve Derbentliler, belde merkezine yapılan kapalı pazar yeri ile yağmur ve çamurdan kurtuldu.

TRAFİK SORUNU DA YOK
Körfez Mahallesi İstiklal Caddesi yanında salı günleri kurulan pazar yerinin yeni adresi, Marmara Mahallesi A.Lütfi Arat Bulvarı ile demiryolunun hemen yanı. 17 metre genişliğinde, 75 metre uzunluğundaki pazar yerini hazırlamadan önce zemini betonla kaplayan ve toprak kayması ihtimali bulunan bir bölgeye istinat duvarı ören Büyükşehir Belediyesi ekipleri, daha sonra çelik konstrüksiyon üzerine kapalı pazar yerini kurdu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 günde tamamlanan yeni pazar yeri, önceki bölgenin aksine trafik konusunda da herhangi bir sıkıntıya sebep olmuyor.

KARALOĞLU`NDAN DENETİM
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Derbent`te yapılan kapalı pazar yerinde incelemelerde bulundu. Pazar yeri hakkında Derbent Belediye Başkanı Zafer Arat`tan bilgi alan Karaloğlu, çalışmanın bölge için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!