Derbent´e de sentetik çim

Zemini tarla gibi olan Derbent Futbol Sahası, Büyükşehir tarafından modern bir hale getirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir taraftan yeni spor merkezleri inşa ederken, diğer taraftan mevcut spor sahalarını iyileştirmeye devam ediyor. Çalışmaların yakında başlayacağı futbol sahalarından biri, Derbent´te zemini halen tarlayı andıran futbol sahası.

10 FİRMA TEKLİF VERDİ
Yıllardır bakımsız halde bulunan sahayı modern bir görünüme kavuşturmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla önceki gün (perşembe) ihaleye çıktı. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından “Derbent Sentetik Çim Futbol Sahası, Tribün, Spor Tesisleri ve Çevre Düzenlemesi” adıyla gerçekleştirilen ihaleye katılım yüksekti. 10 firmanın yer aldığı ihalede, en düşük teklifi 852 bin 655 YTL ile Spor Tesis Firması verirken, en yüksek teklif 1 milyon 219 bin YTL ile Ekol Yapı´dan geldi.

10 AYDA YENİLENECEK
Verilen teklif ve evrakları inceleyen ihale komisyonu, önümüzdeki günlerde ihaleyi kazanan firmayı açıklayacak ve yer teslimini yapacak. İhaleyi kazanan firmadan, 10 ay içinde sahayı teslim etmesi istenecek. 
FIFA standartlarına uygun olarak yapılacak olan futbol sahasında çalışmalar tamamlandıktan sonra resmi maçlar oynanabilecek.

GECE MAÇLARI YAPILABİLECEK
Sahanın hemen yanında bulunan kir ve pas içindeki tribünler ise yeni baştan inşa edilecek, kapasitesi 720 kişiye çıkarılacak. Şimdiki haliyle bir harabeyi andıran soyunma odalarının bulunduğu bina ise, 280 metrekare ve tek katlı olarak yeniden yapılacak. Binanın içinde idareci, hakem, gözlemci, saha kontrol ve soyunma odaları ile duşlar yer alacak. Ayrıca karşılaşmayı izleyen seyirciler için bay ve bayanların kullanabileceği 2 adet tuvalet yapılacak. Gece maçlarının oynanabilmesi için yeni ışıklandırma sisteminin monte edileceği sahada, bölgede bulunan takımlar gündüz ve akşamları antrenman yapma imkanı bulacak.


FİRMALAR  TEKLİFLERİ
Spor Tes.  852 bin YTL
Gökyol İnşaat  853 bin YTL
Vatan Teknik  870 bin YTL
OB Teknik  892 bin YTL
Rıza Güven Usta  893 bin YTL
Tosunlar  904 bin YTL
Gelişim Yapı  960 bin YTL
Hisar İnşaat  976 bin YTL
İhsan Kutlu  1 milyon 115 bin YTL
Ekol Yapı  1 milyon 219 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!