Derbent Futbol Sahası 19 Mayıs...

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Derbent Futbol Sahasının yapım çalışmaları hızla başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan spora ve sporcuya yapılan yatırımlar devam ediyor. Derbent´te uzun süredir atıl durumda bulunan futbol sahasını FIFA standartlarında modern bir saha haline getirmek için çalışmalara başlandı.

İLK HEDEF SOYUNMA ODALARI
Derbent Sentetik Çim Sahası ve Spor Tesisleri Yapım İşi adı altında yaklaşık 1 ay önce başlayan çalışmalar hızla devam ediyor. İhaleyi kazanan Sportes Firması, ilk olarak soyunma odalarının temelini attı.  Sağlık memuru, hakemler, idari amir, güvenlik ve takımların kullanacağı odaların bulunduğu soyunma odaları tek katlı olarak inşa edilecek. Daha önce Derbent´in batısında bulunan soyunma odaları eski tribünlerin olduğu güney cephesine yapılırken, doğu  ve batı yönlerine bakan kalelerde, kuzey ve güney cephesine bakacak şekilde değiştiriliyor.

632 KİŞİ AYNI ANDA KAPALI TRİBÜNDE MAÇ SEYREDECEK
Yaklaşık 300 metrekare bir alanı kapsayan komplekste  632 kişi aynı anda kapalı tribünden maç seyredebilecek. Ayrıca gece maçları içinde özel bir ışıklandırma yapılacak. Bu ışıklandırma sayesinde bölgede bulunan takımlar akşamları da antrenman yapılabilecek. Koşmak isteyenlerinde unutulmadığı komplekste 3.60 metre genişliğinde koşu bandı da futbol sahası ile birlikte hizmete girecek.

FİFA STANDARTINDA SENTETİK ÇİM
Derbent beldesinde sentetik çimden, FIFA standartlarına uygun olarak yapılacak olan futbol sahasında resmi maçlar oynanabilecek. Eski haliyle adeta bir harabeyi andıran spor sahasındaki çalışmaların zamanından önce bitirmeyi hedeflediklerini belirten Şantiye Şefi Salih Eren “1 ayda oldukça fazla yol aldık, bu hızla devam edersek futbol sahasını 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramın´da Derbent halkının hizmetine sunacağız” dedi. İhale şartnamesine göre 10 ayda tamamlanması gereken tesislerin, 19 Mayıs tarihinde Derbent halkının hizmetine sunulması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!