Denizde otobüs dönemi başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımında hizmete soktuğu vapurlar sayesinde Körfez`in iki yakasını bir araya getirirken, şimdide deniz otobüslerini devreye sokmak için hazırlıklarını tamamladı.

Marina`da 30 metre uzunluğunda deniz otobüsleri için iki iskelenin yapımı tamamlandı.

Yaz sezonunda deniz ulaşımını daha modern hale getirebilmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, deniz otobüslerini hizmete sokmaya hazırlanıyor. Yaz sezonuna yetiştirilecek olan iki deniz otobüsü için yaptırılan rüzgardan korunaklı 30 metre uzunluğundaki iki iskele tamamlandı. Yolcu bekleme salonları ile birlikte yapılan iskeleler yolcuların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak düzenlendi. İlk etapta İzmit ile Karamürsel arasında çalışması planlanan deniz otobüsleri, bu mesafeyi yarım saatte alabilecek. Deniz otobüslerinin zaman içinde, İzmit-İstanbul arasında yolcu taşıma amaçlı kullanılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, deniz ulaşımında çağın getirdiği her türlü yeniliği kullanmaya başladıklarını belirterek, “İlimizin her alanda en son teknolojiye sahip hale gelmesi için çaba sarfediyoruz” dedi.