Denizde 8, buzda 6 bin

Büyükşehir, bayramda yine binlerce Kocaeliliye ücretsiz hizmet verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin geleneksel bayram uygulamaları Kurban Bayramı`nda da yine büyük ilgi gördü. Ücretsiz hale getirilen deniz otobüsü, gemi, buz sarayı ve otobüsler doldu taştı.

DENİZ YOLCULUĞUNA İLGİ BÜYÜK
Uygulamalardan en büyük ilgiyi deniz ulaşımı gördü. Kurban Bayramı`nın dört günü boyunca deniz otobüsü ve vapuru tercih eden Kocaelililer`in sayısı, günde ortalama 2, toplamda ise 8 bini buldu.
Deniz otobüsü günde 6, vapur 4 sefer yaparken, bayramın iki ve üçüncü günlerinde yoğunluk nisbeten daha fazla oldu. Yolcu kapasitesi aşılınca, deniz otobüsüne bayramın ikinci günü ek sefer konuldu.
Büyükşehir Belediyesi bu uygulamayla, yüzlerce insanı deniz otobüsü ve vapurla tanıştırma imkanı da elde etti.

BUZ SARAYI`NDA BİNLERCE ÇOCUK
Olimpik Buz Sporları Sarayı`nda da manzara farklı değildi. Her gün ortalama bin 500 kişinin gittiği Buz Sarayı`ndan, bayram boyunca yararlananların sayısı toplamda 6 bini geçti. 10.00-22.00 saatleri arasında geçerli olan uygulamadan her zaman olduğu gibi en çok çocuklar yararlandı. Kocaeli`nin her bölgesinden gelen minikler, bayram coşkusunu arkadaşlarıyla buz üstünde yaşama imkanı buldu.
Bayramda ücretsiz olan belediyeye bağlı otobüsler de, en yoğun günlerinden birini yaşadı. Binlerce Kocaelili başta akraba ziyaretleri olmak üzere yolculuklarını belediye otobüsleriyle gerçekleştirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!