Değirmendere´nin ‘kalbi´ yenilendi

Büyükşehir´in baştan sona yenilediği Çınarlık Meydanı törenle açıldı

İzmit Körfezi`nin güneyinde yer alan gözde beldelerimizden Değirmendere, 24.03.2006 Cuma günü iki mutluluğu bir arada yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi`nin baştan sona yenilediği Çınarlık Meydanı törenle açıldı, beldenin tamamına doğalgaz verilmesini temsil eden meşale ateşlendi. Bir arada yapılan iki törenin sonunda, yeni Atatürk büstünün açılışı da yapıldı.

KOMUTANLAR DA KATILDI

Çınarlık Meydanı`nda gerçekleştirilen törene beldede görev yapan komutanlar da ilgi gösterdi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Atilla Kezik, Hücumbot Filosu Komutanı Tuğamiral Ergün Mengi de törendeydi.

SOĞUK HAVADA ZEYBEK SICAKLIĞI

Oldukça soğuk bir havada gerçekleşen tören, Donanma Komutanlığı Bandosu`nun çaldığı birbirinden güzel parçalarla başladı. Donanma İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin sunduğu Zeybek havasıyla ısınan tören alanında ilk konuşmayı İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan yaptı. Değirmendere`nin de içinde bulunduğu Etap-1 bölgesinde 10 trilyonluk yatırım yapıldığının altını çizen Erdoğan, beldeye 6`sı çelik olmak üzere yaklaşık 55 km hat döşediklerini, yaklaşık bin 500 servis kutusu montajı yaptıklarını söyledi.

“TAKIR TAKIR ÇALIŞACAK”

Çınarlık Meydanı`nı beldenin kalbi olarak tarif eden Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özer ise, göreve gelir gelmez sıkıntıları çözmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Özer, “Yaralara neşter vurduk. Yollarımızla, kafelerimizle, sanat evimizle beldemiz her geçen gün güzelleşiyor. Artık bu vücut takır takır çalışacak ve ışıldayacak. Biz sözde değil gerçek Atatürkçü düşünceyle hareket ediyor ve hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

HAYALLER GERÇEK OLDU

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, yakın bir zamana kadar doğalgazın Kocaeli`ndeki bir çok ilçe ve beldede kullanılmasının hayal olarak görüldüğünü hatırlattı, bu hayali gerçeğe dönüştürerek köylere kadar doğalgaz götürdüklerini anlattı. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin değiştiğini ve geliştiğini vurgulayarak, “Yaptığımız çalışmalarla Kocaeli`nin kalkınmasına büyük katkıda bulunuyoruz. Halkımız en iyisini hak ediyor. Değirmendere`yi daha da güzelleştireceğiz. Denizimizi de temizleyip, en iyi yüzücülerimizle birlikte karşı kıyıya yüzeceğiz” dedi.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLİYOR

Törenin son konuşmasını AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu yaptı. Havanın soğuk olması nedeniyle “kilom kadar konuşmayacağım” esprisini yapan Baştopçu, Değirmendere`ye aylar önce, çalışmalar inşaat halindeyken geldiğini, şu anda gördüğü manzaradan da çok memnun kaldığını söyledi. Baştopçu, “Türkiye`de kaybedilen yıllar telafi ediliyor. Bu ülkede en güzel şeyleri yapacağız. Her şey Türkiye için” dedi. Baştopçu`nun konuşmasının ardından Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özer, Başkan Karaosmanoğu`na teşekkür plaketi verdi. Atatürk büstünün açılışı yapıldıktan sonra ise doğalgaz meşalesi ateşlendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!