Değirmendereli ressamlar hünerlerini sergiledi

Değirmendere Belediyesi Belde Sanat Evi resim kursiyerlerinin bir yıllık çalışmalarının oluşturduğu resim sergisinin açılışını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker yaptı.

Yağlı boya, karakalem ve pastel resimlerden oluşan toplam 67 eserin bulunduğu sergi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sergi Salonunda yapıldı.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru
Değirmendere Belediyesi Belde Sanat evi`nde öğretmenleri Pınar Çimen nezaretinde 40 kursiyerden 18`inin toplam 67 eserle katıldığı sergi, büyük ilgi gördü. Serginin ilk ziyaretçileri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özer oldu. Resimleri beğenen başkanlar, çalışmalarından dolayı kursiyerlere teşekkür ettiler. Serginin açılışını yapan İlyas Şeker, sanatın toplum için önemini anlatırken, “İnsanın damarında akan kan ne kadar önemliyse, toplum için sanat o kadar önemlidir” dedi.