Dağ bisikletinin kalbi Kocaeli`nde attı

Çenedağ`da yapılan Uluslar Arası Dağ Bisikleti Yarışı nefesleri kesti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması, dün Derince Çenedağ eteklerinde gerçekleştirildi.

YERLİ VE YABANCI PEDALLAR
Bisiklette şu ana kadar ilimizde düzenlenen tek uluslar arası yarış olma özelliğine sahip bulunan 4. Kocaeli Dağ Bisikleti Kupası için, yerli ve yabancı toplam 64 pedal birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. 7 bin 200 metrelik zorlu parkurda, İstanbul, Bursa, Ankara, Denizli, Gaziantep,Yalova ve Antalya bölgelerinin yanı sıra, KKTC, İrlanda, İngiltere ve İsrail`den gelen sporcular da yarıştı. Yarışmada dereceye giren sporculara UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) kuralarına göre para ödülleri dağıtıldı.

Yarışlarda ilk müsabaka Gençler ve Masterler kategorisinde yapılırken, gençler yarışı başlamadan önce kısa bir süre önce vefat eden Sakarya Bisiklet İl Temsilcisi Dr. Haluk Aykaç`ın anısına bir dakikalık saygı duruşundu bulunuldu.

ŞENLİK ALANINA DÖNDÜ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Brisaspor`un birlikte organize ettiği ve Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın`ın da izlediği yarış, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCİ) Komiseri Adam Machnik ve Kocaelili hakemler tarafından yönetildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) yaz okulu öğrencilerinin katılımıyla, yarışmanın düzenlendiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Atış Poligonu tam bir şenlik alanına döndü.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Kenan Malkoç, İl Müdür Yardımcısı Muhammet Uygun, Brisaspor Başkanı Necip Özçer, Bisiklet Federasyonu Üyesi Fahrettin Kandemir, Bisiklet İl Temsilcisi Süleyman Durak`ın izlediği spor şöleninde izleyicilere pilav üstü döner ikramında da bulunuldu.

BÜYÜKŞEHİR`DEN BİSİKLET
Yarışmaların sonunda yapılan çekilişlerde ise Esen Saat`ten 5 erkek 5 bayan kol saati, GSİM`den 10 kişiye 1 aylık ücretsiz havuz kartı, Buz Salonu`ndan 5 kişiye 5 saatlik buzda kayma hediyeleri dağıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin armağanı olan “Günün hediyesi bisiklet” ise Erhan Usanmaz`a çıktı.

Bu arada halk yarışında dereceye giren sporcular Kupa ve Cumhuriyet altını ödüllerini 6 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00`de fuar içi Küçük Sahne`de düzenlenecek törende alacak.

Yarışmada dereceye giren sporcular ve dereceleri şöyle:
GENÇLER

1-Deniz Demiröz- Yalova  1.25.17
2-Uğur Marmara- Kocaeli  1.29.21
3-Mustafa Cevdet- KKTC  1.32.56

MASTERLER
1-Bora Tirki-İstanbul  1.33.30
2-Steve Mc Even-İngiltere 1.33.40
3-Yakup Eşlik-Bursa  1.36.08

ELİT
1-Bilal Akgül- Yalova  1.47.59
2-Hasan Kandemir-Antalya 1.52.27