Coşkuyla kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kocaeli`nde de tam bir şölen havasında kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli´nde de coşkuyla kutlandı. Sabah törenlerle başlayan kutlamalar akşam da Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Mahsun Kırmızıgül konseri ile devam etti. Genci yaşlısı tüm Kocaelililerin büyük gururla kutladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, dosta düşmana karşı birliktelik tablosu oluşturdu.

İLK TÖREN VİLAYETTE
Protokol kurallarından uzakta gerçekleşen törenlerde Vali, Tümen Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı da vatandaşların arasına karışarak kutlamalara katıldı. Zafer Bayramı için ilk tören 09.00´da valilik bahçesinde yapıldı. Vali Erdal Ata, 15. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Cihangir Akşit, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile resmi kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Atatürk anıtına çelenkler bırakıldı. Törenin ardından Ata, Akşit ve Karaosmanoğlu, İzmit Orduevine geçerek tebrikleri kabul etti. Zafer Bayramı nedeniyle Orduevi´nde bir de kokteyl verildi.

CUMHURİYET PARKINDA COŞKU
Kutlamaların ikinci ayağı ise Cumhuriyet Parkı´nda gerçekleştirildi. Törenin başlamasından kısa bir süre önce alana gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı. Etrafını saran gençlere Zafer Bayramı´nın önemini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu vatanı çok zor şartlarda kazandık. Şehitlerimiz kanları ve canları pahasına bu yurdu bize emanet etti. Bizim görevimiz ise ona çok çalışarak borcumuzu ödemektir” dedi. 

ESKİ ÖĞRENCİSİ İLE SOHBET
Başkan Karaosmanoğlu tören alanında dolaşırken eski bir öğrencisi olan Saadet Şenol´a rastladı. Şenol ile bir süre sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, Gözdenur isimli minik kızını kucağına alarak bir süre sevdi.

Cumhuriyet Parkı´ndaki tören Vali, Tümen Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı´nın vatandaşları selamlaması ile başladı. Ardından gerçekleşen askeri geçit töreninde coşku üst düzeye çıktı. Vatandaşlar alkışları ve bayraklarla askerlere sevgi gösterisinde bulundu.

FUARDA MAHSUN KONSERİ
Kocaeli´ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mahsun Kırmızıgül konseri ile doruğa çıktı. Fuar alanındaki Güneş Sahnesi´nde konser veren Mahsun Kırmızıgül´ü yaklaşık 50 bin kişi izledi. Mahsun böylece 40 bin kişilik izleme oranı ile rekoru elinde tutan Keremcem´i geçmiş oldu. 21.30´da başlayan konserde Kırmızıgül, yaza damgasını vuran “Dinle” albümünün yanı sıra sevilen diğer türkülerini de Kocaelililer için söyledi.

DUYGULANDI
Seyirciden gördüğü yoğun ilgi karşısında duygulanan Kırmızıgül, “30 Ağustos Zafer Bayramı´nda sizlerle olduğum için çok mutluyum. Bayram coşkunuza türkülerimizle katkı sunduysak ne mutlu bize. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi. Kırmızıgül fuar yöneticilerine de seslenerek, “Beni gelecek yıl fuar programında yine Kocaeli seyircisi ile buluşturursanız çok sevinirim” dedi. Konserin ardından Saraybahçe ve Bekirpaşa Belediye Başkanları, Kırmızıgül´e teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!