Çocuklara oyunlu eğitim formülü

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, AB`li öğretmenleri konuk etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel KYÖD İlköğretim Okulu´nun davetlisi olarak ilimize gelen ve “Sokrates Comenius 1” adlı proje için çalışmalarını sürdüren 4 Avrupa Birliği ülkesinin öğretmenlerini konuk etti. Projeyi oldukça beğenen ve sonuna kadar destek sözü veren Karaosmanoğlu, tanışıp kaynaşmanın dünya barışı için büyük yarar getireceğini söyledi.

ÇOCUK OYUNLARI ARAŞTIRILIYOR
Esas hedefi çocuk oyunlarının eğitime katkısını belirlemek olan “Sokrates Comenius 1” adlı proje, çocukların eğitimine en yararlı oyunları ortaya çıkarılmasını hedefliyor. Çocuk oyunlarını evrensel boyutu ile ele alan proje kapsamında ilimize davet edilen yabancı uyruklu ülkelerin öğretmenleri, kendi ülkelerindeki çocuk oyunları ile ülkemizdeki çocuk oyunlarını karşılaştırma şansı buluyor. Özellikle çocukların eğitiminde ortak oyun dili bulmayı esas alan proje kapsamında daha önce de 4 ayrı ülkeden öğretmen grubu ilimize gelmişti.

“DÜNYA BARIŞINI GETİRİR”
Davetli olarak ilimize gelen Almanya, İtalya, İspanya ve Polonya uyruklu öğretmen heyeti çeşitli incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu ziyaret eden heyet, projeye destek istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, toplumların çocuk yaşlarda aynı eğitimle kaynaştırılmasının dünya barışı için büyük bir adım olduğunu belirterek, “Yarınımızın ülke yöneticisi olan çocuklarımızın küçük yaşta kaynaşması, dünya barışını sağlayacak en büyük adım olacaktır. Gelecekte bu gün yaşanan kanlı savaşlar yaşanmayacaktır” dedi. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Okul Müdürü Seracettin Ayyıldız, Proje Koordinatörü Bengisu Matracı ve diğer görevlilerde hazır bulundular.

KOCAELİNİ TANITTI
Ziyaret sırasında proje hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yabancı konuları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaosmanoğlu “Kocaeli Türkiye´nin önemli bir sanayi kenti aynı zamanda kültür ve tarih şehridir. Nikomedya, Roma, Bizans, Osmanlı medeniyetleri bu kentte yaşamışlardır. Fiziki yapısı itibariyle bu kent yüklemeye boşaltmaya uygundur ana yol, demiryolu, deniz yolu hep iç içedir ayrıca yoğun göç almaktayız. Karadeniz´de eşsiz  güzellikte sahillerimiz vardır, körfezimiz Marmara´da dünyanın en güzel bir iç denizidir” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!