Çimleri tuzla yaktılar

Yeşillendirilen alanlara kimliği meçhul kişiler 50 kilo tuz döktü

Büyükşehir Belediyesinin kentin güzelleştirilmesi ve yeşil alana kavuşması için yaptığı çalışmalar, esrarengiz bir el tarafından veya kendini bilmez birileri tarafından darbeleniyor. Hem Eski Gölcük Yolu, hem Yürüyüş Yolu 2. etabında çimler üzerine dökülen yaklaşık 50 kilo tuz, yeşilliği yok edip, çimlerin kurumasına neden oldu.

2.5 MİLYON METREKARE YEŞİLLİK
Yaptığı yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları ile Kocaeli´nin çehresini değiştiren Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaları ile göz kamaştırıyor. Yapılan çalışma insanımızı çağın hastalığı olan kent stresinden kurtarırken, eski çirkin görüntüleri de ortadan kaldırıyor. Bu güne kadar yapılan çalışmalarla Kocaeli genelinde yaklaşık 2.5 milyon metrekarelik bir alan yeşillendirilip, ağaçlandırıldı. Değişen çehresi ile Kocaeli büyüleyen bir güzellikle kimlik değiştirdi.

YAPANLAR ARAŞTIRILIYOR
Eski Gölcük Yolu ile Yahya Kaptan Yoncalı Kavşağı ve Perşembe Pazarı arkasındaki Yürüyüş Yolu üzerindeki çimlere tuz dökülerek yakıldığı belirlendi. Yapılan günlük denetimler sırasında çeşitli bölgelere döküldüğü tespit edilen yaklaşık 50 kilo tuzun kim veya kimler tarafından atıldığı belirlenemedi. Yeşil alanlarda ciddi tahribata neden olan olayın soruşturmasına başlanıldı. Tuzların çimler üzerine serpiştirilerek atılması, kurumasına neden olurken, olayda kasıt endişesini artırdı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!