Çevre Günü Kutlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü önceki gün Kocaeli Valiliği bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Çevre ve Orman İl Müdürü Necati Farsak ile, TEMA Vakfı yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

ÇEVREYE BİLİNCİNİ EN İYİ ŞEKİLDE

Valilik bahçesindeki törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çevre kirliliğinin tamamen ortadan kaldırılmasının herkesin isteği olduğunu belirterek,  "Ama istemek yetmiyor. Bütün sanayicilerin, bütün vatandaşların çevre konusunda duyarlı olması gerekiyor” dedi. Başkan Karaosmanoğlu Özellikle gelişen ülkelerde çevre yatırımları çok önemli olduğunu belirterek “Sanayi kenti olmamız nedeniyle riskimiz çok olduğu kadar sıkıntımız da büyük. Sanayicilerimiz çevreye ve doğa dostu olmalıdır. Yaşadığımız kent için çevre bilincini en iyi şekilde anlatmalıyız ve duyarlı olarak çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

“ÇEVREYİ KORUMAK AKLIN GEREĞİDİR”

Vali Erdal Ata da günümüz dünyasında hızlı nüfus artışı nedeniyle çevre kirliliğinin bütün dünyada sorun olduğunu söyledi. Atatürk`ün “Çevreyi korumak aklın gereğidir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali Ata “ilimizde yaşanan çok yönlü çevre sorunlarının ortadan kaldırılması için denetimler sıklaştırıldı. Bu denetimlerde çevre kanununa aykırı davranan 51 kuruluşa yıl içinde 692 bin YTL ceza kesildi.  Böylece kamuoyunun ve sanayicilerin çevreye duyarlılığı arttırıldı” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Valilik bahçesindeki törene katılan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Ayrıca yapılan çalışmaları anlatan bir de stand açıldı. Bugünden itibaren hergün değişik ilçede Çevre Haftası etkinlikleri düzenlenecek. Çevre konulu şiir yarışmasında birinci olan Dilek Ceylan, ikinci Şule Dursun, üçüncü Aynur Bülbül ile, resim yarışmasında birinci Uğur Bubiş, ikinci Dilara İşeri ve üçüncü Tuba Kartala da ödülleri Vali Ata, Başkan Karaosmanoğlu ve Orman İl Müdür Farsak tarafından verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!