Çellistanbul Quartet Kocaeli’nde ilk kez konser verdi

Büyükşehir Belediyesi tarafından SDKM’de, Çellistanbul Qartet- Dilek&Derya Türkan Konseri düzenlendi

Çellistanbul Quartet Kocaeli’nde ilk kez konser verdi

Büyükşehir Belediyesi tarafından SDKM’de, Çellistanbul Quartet- Dilek&Derya Türkan Konseri düzenlendi. Konser Kocaeliler tarafından büyük beğeniyle dinlendi.

ÇELLİSTANBUL GRUBU

Çellistanbul grubunda, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Murat Berk, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Melih Kara, Borusan Filarmoni Orkestrası Sanatçısı Ediz Şekercioğlu, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Yılmaz Bişer yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosundan Dilek Türkan ve TRT İstanbul Radyosundan Derya Türkan ise solistlik yapıyor. Konserde İstanbul Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Klasik Gitar sanatçısı Erdem Sökmen de konuk sanatçı olarak yer aldı.

ZENGİN REPERTUVAR

Adını İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellistanbul 2002 senesinde kuruldu. Türkiye’nin zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdüren grup, ülkemizin önemli salonlarının tümünde defalarca dinleyici ile bir araya geldi. Klasikler, Tangolar, Rock, Jazz ve Türk Müzikleri gibi zengin repertuvarı bulunan ve sahnede bu tür müzikleri yapan Çellistanbul Quartet, Kocaelili sanatseverlerle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek bu konserle ilk kez buluştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!