ÇEKÜL´den SEKA projesine tam destek

Başkan Karaosmanoğlu´nun SEKA arazisini gezdirdiği ÇEKÜL Vakfı Başkanı Sözen, “Her türlü iş birliğine hazırız” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye`nin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan ve ülkenin doğal-kültürel mirasını korumak amacıyla faaliyet gösteren ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı Başkanı Prof Dr. Metin Sözen`e SEKA arazisini gezdirdi. Büyükşehir Belediyesi`nin önemli çevre projesinin merkezi haline gelen SEKA üzerinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Sözen, “SEKA arazisi üzerinde atılacak adımlarda her türlü iş birliğine hazırız” dedi.

BAŞKAN DESTEK İSTEDİ
Körfez`deki ağaç şenliğine katılmak üzere Kocaeli`ne gelen ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen`e Başkan Karaosomanoğlu tarafından arazi üzerinde yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi verildi. Projenin kentin yapısal dokusuna tamamen uygun olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu destek istedi. Karaosmanoğlu, SEKA arazisini sivil toplum kuruluşları temsilcilerine gezdirdiğini de hatırlatarak, “Burada düşündüğümüz tüm projeleri STK`larla paylaşıyoruz. Çünkü burası tüm Kocaeli`nin malı. STK`ların düşüncelerine başvurarak projelerimizi şekillendirmek istiyoruz. Sizden de bu anlamda destek bekliyoruz” dedi.

YEŞİLE BÜYÜK ÖNEM
Başkan Karaosmanoğlu, SEKA gezisinin ardından, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen`e D 100`de gerçekleştirilen yeşillendirme çalışmalarını gösterdi. Kocaeli`ni kültür ve tarih şehri yapmak için ili yeşile bezediklerini söyleyen Karaosmanoğlu, yeşil alan ve ağaçlarının dikimini başta D 100 karayolu olmak üzere, kentin tüm bölgelerinde yaygınlaştıracaklarını dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu, Sözen ile daha sonra Yahya Kaptan Yürüyüş Yolu`nda da bir süre yürüyüş yaptı.

“İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”
Prof. Dr. Sözen de Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalardan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Özellikle SEKA`da büyük bir tarihi mirasın barındığını kaydeden Sözen, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği`nin de üyesidir. Yasal düzenlemelerle tarihimizi, kültürümüzü ve tabiat varlılarımızı korumak zorundayız. SEKA arazisi üzerinde atılacak adımlarda her türlü iş birliğine hazırız” ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!