Çayırova´ya yeni itfaiye binası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir sınırlarını genişleten kanunun kabulünden sonra ilçe ve belde belediyelerinin yetersiz itfaiye binalarını da yeniden inşa ediyor. Bu çalışmalardan biri de Çayırova İtfaiyesi için yürütülüyor.

MEZARLIK ÜZERİNDE
Eski adıyla Güzeltepe, yeni adıyla Çayırova olan beldenin Akse Mahallesi`nde bulunan mevcut itfaiye binası, ihtiyaçları karşılamıyordu. Bu nedenle harekete geçen Büyükşehir yetkilileri, mezarlık üzerinde geniş bir alanda itfaiye birimi oluşturmak için çalışmalara başladı. Temeli geçen ay sonunda atılan itfaiye binası, sundurma ve müştemilatının tamamlanması, önümüzdeki ay sonunu bulacak.

4 ARAÇLIK SUNDURMA
Yapılan hizmet binası toplamda 170 metrekarelik bir yapıdan oluşacak. Bina içinde itfaiye görevlileri için dinlenme ve eğitim odaları ile ofisler ve mutfak bulunacak. Hizmet binası yanında itfaiye araçları için çelik konstrüksiyondan yapılan sundurma altında ise aynı anda 4 itfaiye aracı park edebilecek.