Çayırova´ya 1. üst geçit

Büyükşehir, bölge insanının önemli bir sıkıntısına merhem olacak üst geçitlerin ilki için ihale yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilimizin çeşitli bölgelerinde ulaşımla ilgili yatırımlarına devam ediyor. Şu ana kadar pek çok bölgede köprü, kavşak, yol, üst ve alt geçit çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki aylarda D-100 Çayırova Köprülü Kavşağı ile TEM Otoyolu Arası Bağlantı Yolu`na da iki yaya üst geçidi inşa edecek.

Bölge üzerindeki önemli bir eksikliği giderecek olan ilk üst geçit, müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 75 gün (2.5 ay) içinde tamamlanacak. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bağlantı yolunun uzunluğu ve ihtiyacın büyüklüğü nedeniyle bölgeye önümüzdeki dönemde bir üst geçit daha yapacaklarını açıkladı.

ÜÇ FİRMA KATILDI
Söz konusu ilk üst geçitle ilgili ihale Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda bugün  yapıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş`ın başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye üç firma katıldı. İhalede Küre-Kara ve Deniz İnşaat 201 bin 234 YTL ile en düşük, Dem-Ka İnşaat ise 219 bin 668 YTL ile en yüksek teklifi veren firmalar oldu.

FİRMALAR                             TEKLİFLER
Küre-Kara ve Deniz İnşaat   201 bin 234 YTL