Çayırova modern Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

Tarih: 16 Nisan, 2018

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çayırova’ya yarı olimpik yüzme havuzu kazandırdı. Yapı mimarisi itibari ile modern çizgilere sahip olan yüzme havuzunun tanıtım programı gerçekleştirildi. Çayırova Akse Mahallesi’nde inşa edilen tesis Kocaeli’de yüzme sporunun gelişmesi ve yüzme sporu aktivitelerinin yapılabilmesine imkân verecek. Yüzme havuzu pek çok sporcunu yetişmesine katkı sağlayacak.

YEMEK KÜLTÜRÜMÜZ DEĞİŞMEDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzme havuzunun tanıtım programı gerçekleştirildi. Tanıtım programına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Genel Sekreter İlhan Bayram, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal ve Mustafa Altay, Çayrova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda yaptığı konuşmasında Türkiye’nin bundan 40 yıl önce bir tarım ülkesi olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık “Yemek kültürümüz de tarım toplumuna göre idi. Yağlı yiyorduk. Hamur işlerini çok seviyoruz. Bu bizim bir kültürümüz oldu. Ama son 40 yılda ülkemiz çok değişti. Tarım nüfusu yüzde yirmilere indi. Şehirleşme arttı. Alışkanlıklar değişti. Ama yemek kültürümüz çok değişmedi. Dolayısıyla şu anda toplumumuzda en büyük sorunlardan biri kilo” dedi.

BAŞARIYA GÖTÜREN ÜÇ ŞEY
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık şunları kaydetti: “Ülkemizde obezite gittikçe artan bir tehdit. Günlük spor yapma tüm bu hastalıklara karşı kendimizi korumamız açısından son derece önemli. Hareket etmezsek onun getireceği sağlık sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalırız. Modern eğitim sistemleri bir çocuk için üç şeyi çok önemsiyor. Birincisi bir yabancı dili anadili gibi konuşsun. İkincisi bir müzik aletini profesyonel düzeyde çalsın. Üçüncüsü de bir spor dalında profesyonel olsun. Bu üç şeye sahip olan çocuklar hayatta daha başarılı oluyor. Çayırova’ya yaptığımız en hayırlı iki hizmetten birincisi Çayırova’yı Büyükşehir sınırları içine almak. İkincisi de Güzeltepe ve Şekerpınarı birleştirip Çayırova ilçesini kurmak. O günden bugüne Çayırova tam bir şehir kimliğine kavuştu. Çayırova her geçen gün çok daha modern bir şehir haline geliyor.”

SAĞLIK İÇİN SPOR
Çayırova’nın Kocaeli’nin en şanslı ilçelerinden biri olduğun ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da şunları söyledi: “Yollarımız, altyapımız, çevremiz, yeşil alanlarımız yoktu. Yeşil alan yönünden en fakir ilçemiz Çayırova’ydı. Şimdi çok iyi durumdayız. Her ilçeye bir yüzme havuzu yapacağız. Çayırova’dakini bitirdik. Bu tesisi bir fabrika gibi çalıştıracağız. Bir dakika boş kalmayacak. Ben de yüzmeyi çok seviyorum. Haftada bir iki kez yüzüyorum. Burası her yaştan insanımız için bir fabrika gibi çalışacak. İleriki yıllarda bu tesis yetmeyecek, yenisini yapacağız. Oda yetmeyecek bir yenisini daha yapacağız. Tüm gençlere yüzmeyi öneriyorum. Yüzme en güzel sporlardan bir tanesidir. Burada spor için küçük salonlarımız var. Hanım kardeşlerimiz için özel bir çalışma yapıyoruz. Çayırova’mız örnek bir ilçe olacak. Anne sağlıklı olduğu zaman aile sağlıklı olur. Annenin yüzü gülerse ailenin toplumun yüzü güler. Sağlık için yediden yetmişe hepimiz spor yapacağız.”

YÜZME EĞİTİMLERİ VERİLECEK
Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen de Çayırova’nın gelişen bir ilçe olduğunu ifade ederek yüzme havuzunun hayırlı olması temennisinde bulundu. Programdaki konuşmasında Çayrova Belediye Başkanı Şevki Demirci de şunları kaydetti: “Türkiye’de ilk kez uygulanan etkileyici mimarisi ve orijinal uzay çatı sistemiyle yarı olimpik yüzme havuzu, haftanın belirli saatlerinde sadece bayanlara hizmet verecek. Yüzme bilmeyen Çayırova’lı bayanlar uzman yüzme hocaları nezaretinde yüzmeyi öğrenecekler. 100 kişilik seyirci oturma alanın bulunduğu tesis içerisinde 6x9mt ebadında ise çocuk havuzunda yüzme eğitimleri de verilecek.”

PLATES VE AEROBİK
İki blok şeklinde yapılan tesis 2 bin 628 metrekare alan üzerine inşa edildi. Yapı bin 979 metrekare kapalı kullanım alanına sahip. Binada 12,5X 25 metre ebadında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yer alıyor. Tesiste ayrıca 6X9 metre ebadında birde çocuk havuzu bulunuyor. Tesiste antrenör, can güvenlik, sağlık, personel odaları ve soyunma odaları, kafeterya, 100 kişilik seyirci oturma alanı, fitness salonu, plates ve aerobik salonu bulunacak. Binanın trübin ve soyunma odaları kısımlarında da inşa çalışmaları devam diyor.

HAVUZLAR ÇOĞALIYOR
Çayırova Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı üçüncü yüzme havuzu. Tesis ayrıca ikinci yarı olimpik yüzme havuzu özelliğini taşıyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun ilki 2015 yılında Körfez ilçesinde hizmete girdi. Ayrıca Gebze şehir merkezinde yapılan Olimpik Yüzme Havuzu da yüzme sporu organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Karamürsel, Kartepe ve Kandıra’da da yarı olimpik yüzme havuzları inşa ediliyor.