Çayırova konferans salonu açıldı

Büyükşehir Belediyesi, beldenin önemli bir eksikliğini daha giderdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaba inşaat seviyesi yıllardır aşılamadığı için kaderine terk edilen Çayırova Konferans Salonu`nu 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete açtı. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Bunlar bizim ev ödevimiz” derken, törenin ardından düzenlenen TSM konseri büyük ilgi gördü.

PROTOKOL EŞLERİYLE KATILDI
Yaklaşık 700 bin YTL`ye mal olan, son derece donamlı salonun açılış töreni hayli kalabalıktı. Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanğlu, Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Büyükşehir üst düzey yöneticileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, protokol konuklarının açılışa eşleriyle birlikte geldikleri gözlendi.

“BELDEMİZİN İMAJI DEĞİŞTİ”
Gebze Mustafa Necatibey İlköğretim Okulu öğrencilerinin Artvin yöresi oyunlarını sergilemesiyle başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Çayırova Belediye Başkanı Dr. Faruk Taşçı yaptı. Beldesine modern bir konferans salonu kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Taşçı, “3 ayda yapımı tamamlanan konferans salonu, beldemizin imajını da değiştirmiştir. Son iki yılda, Çayırova`da birçok şey değişti ve gelişti. Gelecek yıllarda da değişmeye devam edecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere beldemizdeki yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

“EV ÖDEVİMİZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise bu hizmetlerin kendileri için “ev ödevi” olduğunu söyledi. Çayırova halkının çok daha iyi hizmetlere layık olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Beldemizin alt ve üst yapısında önemli sorunlar var. Bizler hata yapmadan kaynakları yerinde kullanmak istiyoruz. Ragıp Demirkol Bulvarı`nda ortak kazı çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar hayli önemli ama pahalı. 1 kilometresi, 1 trilyonu buluyor. Ancak bu çalışmalar gelecekte kentleri kurtaracak. Bu yüzden büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu ayrıca Çayırova halkının konferans salonuna sahip çıkmasını istedi.

“HİZMETLER ARTIYOR”
Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ise, AK Parti`nin iktidara gelmesinden sonra 3 yıllık dönemde Gebze`de yapılan çalışmaları anlattı. Eğitim, sağlık, güvenlik ve alt yapı yönünden ilçede önemli çalışmalara imza atıldığına değinen Ayar, Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra Gebze bölgesine gelen hizmet sayısının her geçen gün arttığını dile getirdi.

ÜNLÜATAER`DEN MÜZİK ZİYAFETİ
Konuşmaların ardından Çayırova beldesindeki 5 mahalleyi temsilen, Atatürk Mahallesi Muhtarı Sabri İpek, Başkan Karaosmanoğlu`na katkılarından ötürü bir plaket armağan etti. Çayırova Belediyesi`nin aşure ikramından sonra sahneye TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Bekir Ünlüataer çıktı. Türk Sanat Müziği`nin seçkin eserlerini seslendiren Ünlüataer`e açılışa katılanlar da eşlik edince ortaya hoş bir manzara çıktı.

DÖRT DÖRTLÜK
Çayırova bölgesinin sosyal etkinliklerine cevap verecek olan konferans salonu, Çayırova Belediye Binası içinde yer alıyor. Duvarları lambiri, zemini laminat parke ile kaplanan, içerisinde ısıtma, soğutma ve otomatik yangın söndürme sistemi bulunan salonda projeksiyon ve akustik ses düzeni de mevcut. 263 koltuk kapasiteli salonda bulunan iki adet yabancı dil çeviri odası sayesinde uluslar arası etkinlikler de düzenlenebilecek. Teknik donanımı itibariyle Büyükşehir Meclis Salonu`ndan sonra hayli dikkat çeken salonun hemen girişindeki alan ise, kültürel ve sosyal faaliyetlerde sergi salonu olarak kullanılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!