‘Çanakkale içinde´ Kocaeli tek yürek

Büyükşehir Belediyesi, deniz otobüsü ile toplam 378 kişiyi Çanakkale`ye götürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehitler abidesi Çanakkale`ye yönelik kültür gezilerini sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehitler abidesi Çanakkale´ye yönelik kültür gezilerini sürdürüyor. İlki 18 Mart Zaferi´nin 91. yıl kutlamaları nedeniyle düzenlenen ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören gezinin ikinci ayağı geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirildi.

TOPLAM 378 KİŞİ
Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğüne bağlı Kartepe deniz otobüsü, çocuk, genç ve yaşlı toplam 378 kişiyi Çanakkale´ye götürdü. Kocaelililer, Türk tarihinin yazıldığı toprakları adım adım gezdi. Tabyalardan şehitlik ve müzelere kadar Çanakkale´de gezilmedik yer bırakmayan Kocaelililer, gezi sayesinde ilk kez şehitler diyarını ziyaret etme fırsatı yakaladı.

MARİNA´DA TOPLANDILAR
Çanakkale gezisine katılacak olan vatandaşlar cuma gecesi, 23.00´de Marina´da toplanmaya başladı. Yolcuların yerlerini alması ve güvenlik kontrollerinin ardından Kaptan Celal Turanoğuz ve ikinci kaptan Cengiz Demir idaresindeki Kartepe Deniz Otobüsü, saat 24.00´te Çanakkale´ye doğru hareket etti.

06.00 BOĞAZIN SULARINDAYIZ
Kartepe Deniz otobüsü sabah saat 06.00 sıralarında boğazın sularına girerek Eceabat´a ulaştı. Kocaelililer ilk olarak Anıt Merkez´deki müzeye geldi. Burada Çanakkale savaşları ile ilgili bir sinevizyon gösterisi izleyen ve müzeyi ziyaret eden vatandaşlar, ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan kumanyalarla kahvaltı etti.

8 REHBER, 14 OTOBÜS
Kahvaltının ardından Çanakkale Ticaret Lisesi öğretmenlerinden Adil Şen başkanlığındaki 8 rehber, 14 otobüsle vatandaşları ilk olarak Kilitbahir Kalesi´ne götürdü. Buradaki ziyaretin ardından Kocaelililer yine rehberleriyle birlikte savaşın geçtiği tabya ve meydanlara hareket etti.

SEYİT ONBAŞI´NIN MEZARI
Ziyaret sırasında Çanakkale Savaşları´nın güç ve inanç timsali olan Seyit Onbaşı´nın mezarı ile, Mustafa Efendi şehitliği ziyaret edildi. Daha sonra şehitlik abidesine çıkan kafile, buradaki manzara karşısında duygu dolu anlar yaşadı, göz yaşlarına hakim olamadı. Vatandaşlar şehit içindeki İzmit mezarlarına ise ayrı bir önem verdi ve tüm şehitler için dualar okudu.
Rehberler tarafından Seddülbahir Müzesi´ne de götürülen Kocaelililer burada savaş anında çekilmiş kısa metrajlı bir film seyretti, ayrıca müze içinde yer alan dönemin askerlerine ait savaş kıyafetlerini inceledi.

CONKBAYIRI HATIRASI
Oldukça sıcak ve nemli havaya rağmen savaş alanının tamamını gezen vatandaşlar, ayrıca Yahya Çavuş Şehitliği, Ertuğrul Tabyası ve 57. Alay Şehitliği´ni de ziyaret etti. Vatandaşlar son olarak aynı zamanda Atatürk´ün saati sayesinde bir şarapnel parçasından kurtulduğu yer olan Conkbayırı´na getirildi. Vatandaşlar edindikleri bilgilerin ardından rehberleri ile birlikte Atatürk heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORGUN AMA MUTLU
Oldukça yorucu bir yolculuğun ardından Çanakkale gezisini tamamlayarak deniz otobüsüne dönen Kocaeli kafilesi, akşam saatlerinde Çanakkale´den ayrıldı. Geri dönüş yolunda Büyükşehir Belediyesi´nin gezi organizasyonuna teşekkür eden vatandaşlar, “Çanakkale´de bu vatanın bir kez daha neler uğruna kazanıldığını ve vatanımızın ne kadar kıymetli olduğunu anladık. Şehitlerimizin kan ve canlarıyla kurtardıkları topraklarda yürüdük. Bu kültür gezisi özellikle çocuklarımız için çok yararlı oldu” dedi.
Saat 24.00 sıralarında İzmit iskelesine ulaşan vatandaşlar, buradan Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle evlerine bırakıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!