Çamlıtepe´den Körfez´e kuşbakışı

Büyükşehir, Herekelilere muhteşem manzaralı iki park kazandırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli´nin atıl bir bölgesini daha cezbedici hale dönüştürdü. Hereke´nin Çamlıtepe Mahallesine yapılan iki güzel park, hem manzarası hem de özellikleri ile görenleri hayran bırakıyor.

PARK ALANI ÇOK GÜZEL
Hereke Çamlıtepe 1 Parkı, mahalle sakinlerinin “Tonton Bağı” dediği, Nuh Çimento ve İzocam Blokları önündeki boş alanda gerçekleştirildi. Hereke Belediyesine ait olan arazi daha önce çorak bir görünüme sahipti. Muhteşem manzarası bugüne kadar değerlendirilmeyen alanda Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirilen çalışmalar, ortaya harika bir park çıkardı.

FUTBOL SAHASI DA VAR
İzmit Körfezini neredeyse her yönüyle kuş bakışı görebilen parkta, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, onlarca ağaç ve mini bir futbol sahası bulunuyor. Ancak çok daha önemlisi, sayısı 15´e yaklaşan kamelyalar sayesinde bölge sakinleri, müthiş manzaraya nazır ailece oturabilip, çaylarını keyifle yudumlayabilecek, yorgunluk atabilecek. 

AYNI BÖLGEYE 2. PARK 
Hereke Çamlıtepe 2 Parkı ise bölgenin yakınındaki bir başka atıl alanda yapılıyor. Birinci park alanına göre dar olan Çamlıtepe 2´de, basketbol oyun alanı, cafe, yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve yine kamelyalar yer alacak. Halen yapımı devam eden parkta çalışmalar kısa süre içinde tamamlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!