Çadırda ilk iftar

Ramazanın ilk gününde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iftar çadırları doldu taştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin iftar çadırları Ramazanın ilk gününde vatandaşların akınına uğradı. İzmit Anıtpark´ta kurulan 2 bin kişilik iftar çadırında dün akşam bin 600 kişi iftar yaptı. Zengin, fakir herkese açık olan çadırda vatandaşlar tas kebabı, pilav ve ayrandan oluşan mönü ile ilk iftarı yaptı. Çadıra bir ara Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan da gelerek vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

3 BİN KİŞİYE YEMEK
Geçen yıl Doğu Kışla´da kurulan tek çadırda iftar programlarını ve etkinliklerini düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl iftar programlarını değişik merkezlerde gerçekleştiriyor. İl genelinde 4 ayrı merkezde kurulan iftar çadırlarında 3 bin 300 kişiye yemek veriliyor. Anatparkta kurulan 2 bin kişilik çadırda ramazanın ilk günü 1600 kişiye yemek verildi. Aynı anda 750 kişinin yemek yediği çadırda izdiham dolayısı ile ayakta kalanlar oldu.

4 ÇEŞİT YEMEK
Çorba, taskebabı, pilav ve ayrandan oluşan menü iftarını belediye çadırında açan vatandaşlar tarafından beğenildi. Yemeğin yanı sıra, bol miktarda pide ve suda vatandaşlara ikram edildi. İftar vaktinin gelmesi ve ezanını okunması ile ilk oruçlarını açmanın hazzını yaşayan vatandaşlar sunulan imkânlarla karınlarını doyurdu. Yemek sonrası görüşlerini ifade eden vatandaşlar kendilerine verilen yemeğin kaliteli ve doyurucu olduğunu bundan sonraki günlerde de aynı kalitede yemek görmek istediklerini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!