Buz sporlarına büyük ilgi

Büyükşehir`in okullar için başlattığı kampanya istenilen düzeye ulaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaş sınırına bakılmaksızın herkese açık olan Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisleri, özellikle miniklerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Bunun yanı sıra okullar içinde düzenlenen kampanyalarla, minik öğrenciler düzenli olarak buz pistine çıkma imkanı buluyor.

OKULLAR İÇİN ÖZEL PROGRAM
Büyükşehir Belediyesi tüm okullara kapılarını açarak, herkese buz pateni yapma imkanı tanıdı. Özellikle küçük yaşta buz pistine çıkan öğrenciler, büyük yaşlardaki öğrencilere oranla buz patenini daha kolay öğreniyor. Buz pateni antrenörlerinin tavsiyesi ise, bu sporu yapacak olan insanların 4 ile 6 yaş arasında başlamasının, gelecekleri açısından son derece önemli olduğu yönünde. Bu nedenle özellikle ana okulları için kampanyalar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü, söz konusu okullar için özel program saati ayarlayıp, profesyonel hocalar eşliğinde buz pateni dersi verdiriyor.

YETENEKLERE LİSANS ÇIKARILACAK
Bu ders programları arasında, Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesislerinin önceki günkü konuğu, Özel Irmak Ana Okulu oldu. Yaşları 4 ile 5 arasında değişen minikler, öğretmenleri Billur Turan ile birlikte her hafta Perşembe günleri 1 saat buz pateni dersi alıyor. Buz Pateni Antrenörü Alev Kahraman nezaretinde 4. kez buz pateni dersine katılan minikler, kısa süre içinde buzda yürümeyi öğrendi. Ders boyunca bir hayli keyifli olduğu gözlenen minik öğrencileri, seans sonunda buz pistinden çıkartmak da bir hayli zor oldu. Özel Irmak Ana Okulu öğrencilerinin bir hayli yetenekli olduğuna dikkat çeken antrenör Alev Kahraman, bu öğrencilere ileriki günlerde lisans çıkartılabileceğini belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!