Buz Pateni şenlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Artistik Amatör Paten Yarışması festival havasında yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Artistik Amatör Paten Yarışması, Büyükşehir Olimpik Buz Sporları Salonu`nda, festival havasında yapıldı. İlgi ile izlenen yarışmalara 11 sporcu katıldı.

AMATÖR SPORCULARDAN GÜZEL GÖSTERİ
Büyükşehir Belediyespor tarafından organize edilen yarışmalara Kocaeli`nde amatör olarak buz pateni ile uğraşan 11 sporcu katıldı. Ödüllü yarışmalarda dereceye girenleri izleyiciler belirledi. Seyirciler tarafından en çok oyu alan 54 yaşındaki Metin Şendoğan ilerleyen yaşına rağmen birinci olurken 2. Mustafa Özgül ve 3. Kadir Yensin oldu. Müsabakalar sonrası senkronize takımı çeşitli figürler sergileyerek izleyenleri büyüledi. Yarışmalarda gösteri maçı yapmak için Ankara`dan iki hokey takımı ve İstanbul`dan bir hokey takımı geldi. Ankara ve İstanbul`dan gelen takımlardan Türkiye Karması oluşturularak Büyükşehir Belediyesi Buz Hokey takımı ile 15 dakikalık devreler halinde 30 dakikalık bir müsabaka maçı yapıldı. Türkiye`de çok yaygın olmayan buz hokeyi müsabakaları seyirciler tarafından ilgi ile izlendi. Maç 3-3 berabere sonuçlandı.

BİRİNCİYE CUMHURİYET ALTINI
Yapılan gösteriler sonunda müsabakalarda dereceye giren amatör buz pateni sporcularına ödülleri Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan verdi. Birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın verildi. 2004-2005 Eğitim Öğretim yılında buz pateni kursuna gelen 150 kişinin sertifikaları dağıtılırken, Büyükşehir Senkronize Takımı`na İzmit`in Kurtuluşu nedeniyle 28 Haziranda düzenlenen Kocaeli Kültür ve Spor günlerine katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Belediye Spor Müdürü amatör buz pateni müsabakalarında gösteri maçı yapan Türkiye karması ve Büyükşehir Belediye Buz Hokey takımlarının oyuncularına madalya verildi.

HERKES SPOR YAPMALI
Nurettin Arıcan yapılan bu etkinlikleri gençleri spora özendirmek için yaptıklarını belirterek, “Kocaeli`nde yaşlısı genci ve çocuğu ile herkesin Olimpik Buz Spor Salonu`ndan istifade etmesi için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Her kes buraya gelip spor yapabilir. Tüm Kocaeli halkının sağlıklı bir yaşam için bu tesislere spor yapmaya bekliyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!