Buz hokeyinde derbi, Kocaeli Büyükşehir´in

Lider Büyükşehir Kağıtspor, ikinci Polis Akademisi´ni 11-2 yendi

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi`nde lig lideri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı, kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği başkent temsilcisi Polis Akademisi takımını farklı mağlup etti. 11-2 biten maç skoruyla takipçisi Polis Akademisi`nin 2 puan önüne geçen Büyükşehir Kağıtspor, şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj kazandı.

KOSTAD DESTEK VERDİ
Buz hokeyi liginde sonucu merakla beklenen Büyükşehir Kağıtspor ile Polis Akademisi takımları arasında Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisleri`nde oynanan karşılaşma büyük bir heyecana sahne oldu. Büyük bir seyirci topluluğunun izlediği karşılaşmada Büyükşehirli hokeycileri Kocaelisporlu taraftarlar da yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar Büyükşehirli hokeycilere destek olan Kocaelisporlu taraftarlar, alınan farklı skorda önemli rol oynadı. Kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşmaya hızlı başlayan Büyükşehir Kağıtspor, ilk 20 dakikalık periyodu 5-0 önde tamamladı. 2. periyot`ta da temposunu düşürmeyen Büyükşehir Kağıtspor, skoru 11-1 yaparak son periyoda rahat girdi.

POLİS AKADEMİSİ SERTLEŞTİRDİ, POLİSLER MÜDAHALE ETTİ
Son periyoda farklı skorla mağlup giren Polis Akademisi oyuncuları, Büyükşehir Kağıtsporlu hokeycilerin ezici üstünlüğü karşısında oyunu sertleştirerek karşılaşmayı gergin bir hale getirdi. Karşılaşmanın bitmesine 4 dakika kala skor 11-2 Büyükşehir Kağıtspor lehine iken, Polis Akademisi`nin 88 numaralı oyuncusu Ozan Güven`in, Büyükşehirli 19 numaralı Cengiz Çıplak`ın kafasına hokey sopasıyla vurmasıyla birlikte saha bir anda karıştı. Kocaelisporlu taraftarların tribünün önüne inerek olaya sert tepki göstermesi nedeniyle, salonda bulunan çevik kuvvet taraftarlara müdahale etti ve oyun 5 dakika hakem tarafından duraklatıldı. Büyükşehirli yöneticilerin de araya girmesiyle tekrar başlayan karşılaşma Kağıtspor`un 11-2 üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇ SONU ÜCRETSİZ PATEN
Karşılaşma sonrasında Büyükşehirli buz hokeycileri tribünlere çağıran Kocaelisporlu taraftarlar takımla birlikte büyük bir sevince ortak olurken, buz hokeyinden büyük zevk aldıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar sonucunda, karşılaşmayı izleyen herkes maç sonrasında ücretsiz olarak buz pateni kaymanın keyfini çıkardı.

ŞAMPİYONLUK ÇOK YAKIN
Bu sonuçlar rakibi Polis Akademisi`ne 2 puan fark atan Büyükşehir Kağıtspor, rakibine karşı artı 2 olan averajını 11`e çıkardı ve son periyotta Ankara`da yapılacak rövanş karşılaşması öncesinde büyük bir averaj elde etti. Tarihinde ilk kez buz hokeyi ligi şampiyonluğunu yakalamaya çok yaklaşan Büyükşehirli hokeyciler, kendilerine verilen destek nedeniyle herkese teşekkür etti.

GALİBİYET ÇUTUK`A ARMAĞAN
Polis Akademisi önünde alınan farklı galibiyetle büyük bir avantaj elde ettiklerini belirten antrenör Tarık Göçmen ise, “Hem puan hem de averaj olarak avantajlı duruma geçtik. Ancak bu şampiyonluğu garantiledik anlamına gelmez. Biz işi sıkı tutarak çalışmalarımızı gevşetmeden sürdürecek ve maçlarımıza hiç puan farkı yokmuş gibi çıkacağız” dedi. Göçmen ayrıca bu farklı galibiyeti maçtan 1 gün önce babasını kaybeden Büyükşehir Kağıtspor Kulüp Müdürü Selman Çutuk`a armağan ettiklerini belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor 11 - Ankara Polis Akademisi 2
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR KAĞITSPOR: Cihan (*****), Uğur (*****), Gürkan (*****), Hakan (*****), Serkan (*****), Tuğcan (*****), Caner (*****),  Barış (*****), Görkem (*****), Ufuk (*****), Oleg (*****), Tony (*****), Gökhun (*****), Cengiz (*****), Yavuz (*****), Erhan (*****)
ANKARA POLİS AKADEMİSİ: Levent (**), Mecit (***), Burç (***), Göktürk (****), Ömer (***), Onur (****), Emrah (****), Galip (***), Can (***),Tufan (***), Murat (***), Egemen (***), Ozan (?), Erdoğan (**)

Goller: Oleg (2), Cengiz (2), Tony (3), Serkan (2), Gökhun, Tuğcan, Emrah, Ozan
Birinci Periyot (5-1), İkinci Periyot (11-1), Üçüncü Periyot (11-2)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!