Buz Hokeyi takımının hedefi şampiyonluk

Türkiye Buz Hokeyi Birinci Ligi`nde ilimizi temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi Takımı şampiyonluk hesapları yaparken, Milli Takıma da sporcu gönderiyor.

18 PUANLA 3. SIRADAYIZ, İLK 4 PLAY-OFF OYNAYACAK
İlk yarı oynadığı 9 maç sonucunda 7 karşılaşmayı kazanan Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi Takımı, 14 puanla 3. sırayı aldı. 28 Ocak tarihinde başlayan 2. yarı müsabakalarının ilkinde deplasmanda Ankara TED takımını yenen Belediyespor, İzmit`te oynanan 2. maçında da İstanbul TED Koleji`ni 9-4 mağlup ederek puanını 18`e çıkardı. İlk yarı sakat ve cezalı oyunculardan yoksun olarak İzmit`te ANKA Spor`a 6-4 ve Ankara`da Ankara Polis Akademisi takımına da 5-3 yenilen Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi takımı, ikinci yarı bu iki rakibine de üstünlük sağlamayı hedefliyor.

HEDEF CONTİNENTAL CUP
10 takımın mücadele ettiği Buz Hokey liginde ilk 4 sırayı alan takımlar kendi aralarında play-off oynayacak. Eleme usulü yapılacak bu karşılaşmaların ardından şampiyon olan takım, ülkemizi Continental Cup karşılaşmalarında temsil edecek. Avrupa Buz Sporları Federasyonunun vereceği karara göre 2. olan takımında bu kupaya katılması mümkün olabilecek.

OYUNCULARIN TAMAMI KOCAELİLİ
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi takımının antrenörlüğünü Tarık Göçmen yapıyor. Yaklaşık 6 senedir Buz Hokeyi takımında Asistan Koç`luk görevini yürüten Göçmen, Buz Hokeyi takımının Rus Antrenörü Oleg Zag`ın Türkiye Milli takımıyla anlaşması sonrası baş antrenörlük görevine getirildi. Buz Hokey Ligi`ni lider tamamlamanın ötesinde, ilk 4 sırada yer alarak play-off karşılaşmalarına tam kadro çıkmalarının daha önemli olduğuna değinen Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi takımı Antrenörü Tarık Göçmen, “Hedefimiz şampiyon olup Avrupa Kupasında ülkemizi temsil etmek. Son derece başarılı bir takımımız var. Oyuncularımızın tamamı Kocaelili. Buz Hokeyi liginde mücadele eden bir çok takımda yabancı oyuncu bulunurken, bizim takımımızda bırakın yabancı oyuncuyu, İzmit dışından bile oyuncu bulunmuyor.
Türk Milli takımının iskeletini bizim oyuncularımız oluşturuyor. Yaklaşık 10 sporcumuzu Milli takıma gönderiyoruz. Bazen bu oyuncuların Milli maçlar sonrasında sakat dönme riski de bulunuyor. Play-off karşılaşmalarına tam kadro çıkarsak şampiyonluk şansımız daha çok olur. Geçtiğimiz ay Meksika`da yapılan Milli Takım müsabakalarından 3 oyuncumuz sakat olarak döndü. Umarım bu oyuncularımız en kısa sürede sakatlıklarından kurtulup, müsabakalara çıkar. Bu tür talihsizlikler ister istemez belimizi büküyor. İnşallah play-off karşılaşmaları öncesinde böyle şanssızlıklar yaşamayız”
şeklinde konuştu.

ŞİRİNTEPESPOR PİLOT TAKIM
Buz Hokeyi Liginde İlimizi temsil eden bir başka takım da Şirintepespor Kulübü. Kocaeli Büyükşehir Belediyespor takımının pilot takımı pozisyonunda yer alan Şirintepespor Kulübü antrenörlüğünü de Tarık Göçmen yapıyor. Şampiyonluk hedefi bulunmayan Şirintepespor`un hedefi ise daha genç oyuncularla müsabakalara çıkarak oyunculara tecrübe kazandırmak. Daha sonra bu oyuncuları Kocaeli Büyükşehir Belediyespor takımına göndermek.

4. Hafta (26 Şubat 2005 Cumartesi Saat:11.30)
Kocaeli B. B. - İstanbul Paten

5. Hafta (05 Mart 2005 Cumartesi Saat:11.30)
Kocaeli B. B. - Akdeniz Kolejliler

6. Hafta (12 Mart 2005 Cumartesi Saat:16.00)
ANKA – Kocaeli B. B.

7. Hafta (19 Mart 2005 Cumartesi Saat:15.30)
Kocaeli B. B. – Polis Akademisi

8. Hafta (26 Mart 2005 Cumartesi Saat:11.30)
Kocaeli B. B. – Şirintepe

9. Hafta (22 Nisan 2005 Cuma Saat:19.00)
Ankara B. B. – Kocaeli B. B. 

MAÇLAR SADECE ANKARA VE KOCAELİ`DE OYNANIYOR
Bu arada belirlenen maç programları, gerekli durumlarda Buz Sporları Federasyonu tarafından değiştirilebiliyor. Ülkemizde sadece Ankara ve Kocaeli`de Olimpik Buz Sporları tesislerinin bulunması nedeniyle buz hokeyi maçları sadece bu iki İlde yapılabiliyor. Play-off  müsabakalarının tarih, yer ve saatleri ise daha sonra ayrıca bildirilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!