Büyüyünce müzisyen olacaklar

Konservatuar Yaz Kursları, ilimizin yetenekli öğrencilerini ortaya çıkaracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin öğrencilerin sanatsal eğitimden yararlanmasını sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği yaz kursları tüm hızıyla devam ediyor. Ücretsiz kurslara katılan toplam 146 kişi, hem solfej hem de enstrüman dersleri alıyor.

BİREBİR EĞİTİM İMKANI
Eğitim Kültür Daire Başkanlığı Konservatuar Şube Müdürlüğünün Leyla Atakan Kültür Merkezinde 10 Temmuz´da başlayan dersler, 10 Eylül´e kadar, yani 3 ay boyunca devam edecek. Derslerin en önemli özelliği, birebir eğitimin verilmesi. Bu sayede öğretmenler öğrencileri ile daha uzun süreli ilgileniyor, onlara daha fazla katkı sağlıyor. Bir öğrenci haftada 2 gün, 3 saat adeta özel ders alıyor.

HANGİ BÖLÜMDE, KAÇ ÖĞRENCİ?
Kurslara katılan öğrenci sayısı toplamda 146. Bölümlere göre dağılımda hemen hemen bir eşitlik söz konusu: Piyano 32, Keman 25, Yan Flüt 30, Klasik Gitar 30, Bateri 12, Bağlama 16, Resim ise 26 öğrenciye sahip. Solfej derslerini hep birlikte alan öğrenciler, uygulamalı derslerde ise teke tek eğitim alıyor.

MESLEKİ YÖNLENDİRME
Ücretsiz olarak açılan yaz kurslarının en önemli amaçlarından biri, yetenekli öğrencilerin belirlenerek, meslek kazanması amacıyla yönlendirilmesi. Bu konuya büyük önem veren kurs yönetici ve öğretmenleri, bu amaçla dönem sonunda çeşitli konser programları düzenleyecek. Resim bölümü öğrencileri içinse sergi açılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!