Büyükşehirli Okay vurdu, milli takımı şampiyon oldu

Avrupa Karate Şampiyonu olan Karate milli takımında Okay Arpa´nın payı büyük oldu. Norveç`te yapılan 41. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası`nda Türkiye tarihinde ilk kez takım halinde birinciliğe ulaştı. Büyükşehir Kağıtsporlu Okay Arpa, gösterdiği üstün performansla bu

Avrupa Karate Şampiyonu olan Karate milli takımında Okay Arpa´nın payı büyük oldu.



Norveç´te yapılan 41. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası´nda Türkiye tarihinde ilk kez takım halinde birinciliğe ulaştı. Büyükşehir Kağıtsporlu Okay Arpa, gösterdiği üstün performansla bu başarının mimarları arasında yer aldı.



OKAY ARPA´DAN ALTIN
Norveç´in Stavenger kentinde 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonda milli formayı giyen Büyükşehir Kağıtsporlu Okay Arpa, hem ilimizi hem de ülkemizi başarıyla temsil etti. 5 asıl ve 2 yedek sporcudan oluşan Karate milli takımında mücadele eden Arpa, ilk turu bay olarak geçti. İkinci turda Sırbistan Karadağlı rakibini rahat bir şekilde mağlup eden Okay Arpa, üçüncü turda dünya şampiyonu İspanyol rakibi ile kıyasıya bir mücadele içine girdi. Bu mücadeleden galip ayrılan sporcumuz yarı finalde İtalyan rakibini de yenerek final oynamaya hak kazandı. Finalde Bosna Hersekli rakibiyle karşılaşan başarılı karatecimiz Okay Arpa, final karşılaşmasında da galip gelerek milli takıma altın madalya kazandırdı.



HALDUN´A HAKEM ENGELİ
Öte yandan Norveç´te yapılan şampiyonada Büyükşehir Kağıtspor´un milli sporcusu Haldun Alagaş ise ferdi olarak mücadele etti. Başarılı maçlar sonunda yarı finale kadar çıkan Haldun Alagaş, kıran kırana mücadele sonrasında Bosna Hersekli rakibine 3-2 yenildi. Bu sonuçla üçüncülük maçına çıkan Alagaş, İtalyan rakibiyle yaptığı mücadelede skor 2-2 devam ederken, hakemin yanlı tutumu nedeniyle elendi. Şampiyonada özellikle sporcumuz Okay Arpa´nın gösterdiği performans milli takım antrenörlerini son derece mutlu ederken, antrenörleri Okay´ın gelecek vaat ettiğini belirtti.

KOCAELİ´NE MADALYA GETİRMEK
Bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımından Büyükşehir Kağıtspor´a transfer olan Okay Arpa ise, Kağıtsporlu bir sporcu olarak böyle büyük bir başarıya imza atmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bu şampiyona benim Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor adına katıldığım ilk ciddi şampiyona oldu. Bu unvan ile altın madalya kazanıp, milli takıma böyle tarihi bir başarı yaşatmaktan ötürü son derece mutluyum. Bu madalyayı Kocaeli´ne getirmek benim için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bundan sonra bu tür başarıların devamını getirecek, bana güvenenleri mahcup etmemeye çalışacağım.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!