Büyükşehirli atletler milli takımda

3 sporcumuz, Romanya´da ülkemizi temsil edecek

Mersin`de yapılan Ferdi Türkiye Kros Türkiye Şampiyonası`na katılan Büyükşehir Kağıtsporlu atletler, aldığı dereceler sonrasında milli takıma seçilmeyi başardı. Seçmelerin ardından aynı kentte yapılan kampa giren Büyükşehirli 3 sporcu, 51. Balkan Şampiyonası`nda ülkemizi temsil edecek.

İLK 4 SIRA MİLLİ TAKIMA
Ferdi Kros Şampiyonası`na büyük erkekler ve 23 yaş altı genç erkeklerde iki, yıldız bayanlarda ise üç sporcuyla katılan Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor takımı, başarılı sonuçlara imza attı. 12 kilometre büyük erkekler yarışında Büyükşehirli sporcu Abdil Ceylan birinci, Bekir Karayel ise ikinci oldu. Bu sonuçlarla Ceylan ve Karayel direk olarak milli takıma seçildi. 23 yaş altı genç erkekler ise yarışı 8 kilometre olarak koştu. Büyükşehirli Fatih Bilgeç müsabakayı ikinci olarak tamamlarken, Mehmet Çağlayan ise beşinci oldu. Bu iki kategoride ilk dört sırayı elde eden sporcular direk olarak milli takımına davet edildi.

12 MART`TA ROMANYA`DA
Mersin`de yapılan yarışmalar sonrasında milli takıma seçilen Büyükşehir Kağıtsporlu atletler, Kocaeli`ne dönmeden direk olarak yine Mersin`de düzenlenen milli takım kampına katıldı. 9 Mart tarihine kadar sürecek olan bu kampın ardından atletler, milli takımla birlikte Romanya`ya hareket edecek. 12 Mart`ta bu ülkede yapılacak olan 51. Balkan Şampiyonası`nda, milli takımımızı temsil edecekler arasında 3 Büyükşehirli sporcu da yer alacak. 9 ülkenin katılacağı şampiyonada, büyük erkekler 12, genç erkekler ise 6 kilometrede yarışacak.

YILDIZ KIZLAR DA BAŞARILI
Türkiye Ferdi Kros Şampiyonası`na katılan 4 erkek sporcunun yanı sıra, yıldız bayanlarda da 3 Büyükşehirli sporcu ter döktü. 2 bin metre üzerinden yapılan bu yarışlarda, Büyükşehir Kağıtsporlu Nigar Argun birinci olurken, onun hemen arkasında da Hünkar Yeniçeri yer aldı. Yağmur Tarhan ise yarışı beşincilikle bitirdi. Yıldız bayanların balkan şampiyonası kategorisi olmadığı için bu sporcular milli takıma katılamadı.

PAZAR TRABZON`DALAR
Erkekler kategorisinde Mersin`deki şampiyonaya sadece 4 sporcu ile katılan Büyükşehir Kağıtspor, pazar günü Uluslar arası Trabzon Yarı Maratonu`na katılacak. 21 kilometre üzerinden yapılacak olan maratonda, Büyükşehir forması giyen Satılmış Atmaca, Selahattin Selçuk ve Minür Cüra yarışacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!