Büyükşehir´in “Umuttepe tedbiri” işe yaradı

Karla mücadele ekipleri, Umuttepe başta olmak üzere köy yollarında yine önemli tedbirler aldı

Marmara bölgesinde bugünden itibaren yeniden başlayan etkili kar yağışı, öğleden sonra Kocaeli`nin yüksek kesimlerini de etkiledi. Pazar akşamından itibaren kırmızı alarmda olan Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler, özellikle Umuttepe güzergahında yine önemli tedbirler aldı,  araçların yolda kalması engellendi, güzergah açık tutuldu.

UMUTTEPE`YE YAKIN MARKAJ
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Başkanlığı`na bağlı ekipler bugün özellikle tipi ile boğuşan Umuttepe güzergahında yaklaşık 14 kişilik ekiple görev yaptı. 2 grayder, bir kepçe ve bir tuz dökme aracıyla Umuttepe yolunu yine sıkı kontrol altında tutan ekipler, birçok aracı da kaymaktan kurtardı. Büyükşehir ekipleri Umuttepe`nin yanı sıra Gündoğdu, Bayındırlık, Turgut Konutları, Radar Yolu ve Bağçeşme güzergahlarında da sürekli olarak görev yaptı.

SATIH YOLLARA TUZLAMA
Öte yandan Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri de köy yollarında karla mücadele çalışmalarına start verdi. Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri, başta Kartepe olmak üzere, kar kalınlığının 5 ile 7 cm arasında değiştiği ve sulu sepkenin yağdığı köylerde dünden itibaren tedbirlerini aldı. Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri köy yollarının satıh kaplama yollarında tuzlama çalışması yaptıklarını asfalt yollarda ise araçlarla karların kürendiğini açıkladı.

Bu arada karla mücadele sırasında vatandaşların da kendilerine yardım etmesini isteyen ekipler, özellikle araçlarda zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!