Büyükşehir´in süt yardımı başladı

7 bin anne adayına anlamlı destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 7 bin anne adayına yönelik gerçekleştirme kararı aldığı süt yardımı Santral Sağlık Ocağı`ndan başladı. Anne adayları bugün itibariyle sağlık ocaklarından aldıkları fişleriyle birlikte gittikleri marketlerden sütlerini aldı. Sevinçleri gözlerinden okunan anneler, Büyükşehir Belediyesi`nin söz konusu yardımı nedeniyle Başkan İbrahim Karaosmanoğlu`na teşekkür etti.

6 AY SÜRECEK
Kocaeli Valiliği ile imzalanan protokol gereği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde ihtiyaç sahibi olan anne ve anne adaylarına 6 ay boyunca süt desteği verecek. Bu amaçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışma gereği belirlenen anne ve anne adayları fiş ve sütlerini almaya başladı.

UYGULAMAYI GÖRDÜLER
Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Hasan Aydınlık ve Büyükşehir Sağlık Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, dün (Çarşamba) Santral Sağlık Ocağı`na giderek anne adayı Esra Vursavaş ve Ayşe Soyumer`e önce fişlerini teslim etti. Uygulamayı yerinde görmek isteyen yetkililer anne adayları ile birlikte anlaşma sağlanan bakkala gitti.

“ALT YAPIDAN DAHA ÖNEMLİ”
Anne adayı Esra Vursavaş sütü aldıktan sonra şu anlamlı konuşmayı yaptı: “Anne adaylarına yapılacak süt desteği ile ilgili haberi eşim gazeteden okumuş. Biz de müracaat ettik. Fişimizi aldık ve sütümüzü kavuştuk. Sadece bu hizmetle kalmadılar. Sağlık Ocağı`nda da muayeneden geçtik. Bence alt yapıdan çok daha önemli olan bu sağlık desteği için yetkililere çok teşekkür ederim. Çünkü, sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!